Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Talous


Uudet logistiset ratkaisut tehostavat kuljetusketjuja

Kuljetusjärjestelmät nopeutuvat samalla, kun kuljetusten määrä lisääntyy. Logistiikan alalla kehitystrendejä ovat intermodaaliset yhdistelmäkuljetukset ja telematiikka.

Elektronisen liiketoiminnan hyödyt merkittäviä

Elektronisen liiketoiminnan hyödyt ovat TT:n tekemän selvityksen mukaan merkittävät. Sähköisen liiketoiminnan yleistyminen on selvästi lisännyt teollisuuden tuottavuutta.

PKT-suhdannebarometri: PKT-yritysten työvoimapula pahenee

TT:n heinäkuussa tekemän PKT-suhdannebarometrin mukaan pienten ja keskisuurten yritysten suhdannenäkymät ovat yhä valoisat ja suuria myönteisemmät. Valoisia näkymiä varjostaa ammattitaitoisen työvoiman puute sekä pula kapasiteetista.

Mainostajat kaavaileva lisäpanostusta Internetiin

Internet-mainonta on selvässä kasvussa, jos Mainostajien liiton keräämää Internet-barometriä on uskominen.

Biotekniikan mahdollisuudet houkuttavat sijoittajia

Moni varovainen sijoittaja haistaa palaneen käryn kuullessaan iskulauseen "suurten mahdollisuuksien ala".

Useat biotekniikkayhtiöt tarjoavat pelkkiä lupauksia

Suomalaisilla riitti tänä kesänä ihmettelemistä, kun Helsingin pörssiin listautui yhtiö, jolla ei ollut esittää markkaakaan liikevaihtoa.

Kotitalouksien sähköstä jo viidesosa ostetaan kilpailutettuun hintaan

Kotitaloudet ostivat viime vuonna jo viidesosan sähköstään kilpailutettuun tai tarjoushintaan, ilmenee Energiamarkkinaviraston keräämistä tiedoista.

Soneran 3G pulittaa 50 miljardia Saksan UMTS-luvasta

Soneran ja espanjalaisen Telefonican yhteisyritys 3G joutuu pulittamaan 8,4 miljardia euroa Saksan kolmannen sukupolven matkapuhelinverkon toimiluvasta. Markoissa summa nousee peräti 50 miljardiin.

Paikallisten puhelinyhtiöiden GSM-operaattori aloittaa tammikuussa

Paikallisten puhelinyhtiöiden uusi valtakunnallinen GSM-operaattori 2G aloittaa toimintansa tammikuun loppuun mennessä.

Suomalainen on uskollinen matkapuhelinasiakas

Vaikka sadat tuhannet suomalaiset vaihtavat vuosittain matkapuhelinoperaattoria, kansainvälisesti olemme uskollisia asiakkaita.

Matkapuhelin nyt 70 prosentilla suomalaisista

Suomessa on elokuussa käytössä yli 3,6 miljoonaa matkapuhelinta. Suomen matkapuhelinliittymätiheys on nyt 70 prosenttia.

Venealan liikevaihdolle ennustetaan 13 prosentin kasvua

Venealan tämän vuoden liikevaihdolle Suomessa ennustetaan elokuussa tehdyn suhdannebarometrin perusteella 13 prosentin kasvua ja viennille vieläkin suurempaa eli 20 prosentin kasvua.

Matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät kesäkuussa

Sekä ulkomaisten että kotimaisten matkailijoiden yöpymisiä Suomen majoitusliikkeissä oli kesäkuussa 5 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Kaupan kehitys selvästi viime vuotista parempi

Kaupan Keskusliiton tekemästä tuoreesta myyntiselvityksestä käy ilmi, että kauppa on toisella vuosineljänneksellä pystynyt nopeuttamaan kasvuaan alkuvuodesta.

Inflaatio heinäkuussa 3,7 prosenttia

Kuluttajahintojen vuosimuutos eli inflaatio oli Tilastokeskuksen mukaan heinäkuussa 3,7 prosenttia. Inflaatio nopeutui hieman, sillä kesäkuussa se oli 3,5 prosenttia. Nopeutuminen johtui erityisesti korkojen noususta.

Teollisuustuotanto kasvoi kesäkuussa 11 prosenttia

Teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto oli Tilastokeskuksen mukaan kesäkuussa 11 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Tammi-kesäkuussa tuotanto kasvoi 8,4 prosenttia vuoden takaisesta.

Luomutuotteiden vientiin tarvitaan lisää vauhtia

Suomalaisten luomutuotteiden vienti ulkomaille ei vieläkään vedä toivotulla tavalla, vaikka markkinoita pitäisi riittää. Euroopassa luomumarkkinoiden kasvua rajoittaa jatkuvasti tarjonnan puute.

Viikon verovinkki

Tyhjillään olevasta omakotitalosta ei tarvitse maksaa vapaa-ajan asunnon korkeampaa kiinteistöveroa, vaan vakituisen asunnon alempi kiinteistövero.

Viikon varrelta - kotimaan talousuutisia lyhyesti

Viikon varrelta - ulkomaisia talousuutisia lyhyesti

Sivun alkuun