Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestysMatkailijoiden yöpymiset lisääntyivät kesäkuussaSekä ulkomaisten että kotimaisten matkailijoiden yöpymisiä Suomen majoitusliikkeissä oli kesäkuussa 5 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.


Kaikkiaan hotelleissa ja muissa majoitusliikkeissä yövyttiin kesäkuussa 1,7 miljoonaa kertaa. Tiedot ovat Tilastokeskuksen majoitustilaston ennakkotietoja.

Japanilaisten yöpymiset lisääntyivät kesäkuussa eniten, 9 prosenttia. Matkailu kaikista muista tärkeimmistä maista kasvoi muutamalla prosentilla.

Ainoastaan ranskalaisten, brittien ja hollantilaisten yöpymiset vähenivät hieman viime vuoteen verrattuna.

Yöpymiset leirintäalueilla lisääntyivät kesäkuussa 5 prosenttia viime vuodesta, kun taas matkustajakodeissa yöpymisten määrä väheni saman verran. Hotelliyöpymiset lisääntyivät 6 prosenttia.

Hotellihuoneiden käyttöaste oli kesäkuussa 51,6 prosenttia, kun se viime vuoden kesäkuussa oli 53,4 prosenttia. Huoneiden käyttöaste oli korkein Ahvenanmaalla (69,7 %), toiseksi korkein Uudellamaalla (67,8 %).

Maarianhaminassa hotellihuoneista oli käytössä 80 prosenttia ja Helsingissä 75 prosenttia.

Hotellihuoneen toteutunut keskihinta oli kesäkuussa 417 markkaa vuorokaudelta. Viime vuoden kesäkuussa keskihinta oli 413 markkaa.


Yöpymiset majoitusliikkeissä lisääntyivät 5 prosenttia

Tammi-kesäkuussa majoitusliikkeissä yövyttiin 6,8 miljoonaa kertaa, mikä oli 5 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajanjaksona.

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät 10 prosenttia ja kotimaisten matkailijoiden 3 prosenttia. Eniten yöpymiset lisääntyivät Itä-Uudellamaalla (16,3 %) ja Kanta- sekä Päijät-Hämeessä lähes 14 prosenttia.

Ruotsalaiset, saksalaiset ja venäläiset yöpyivät majoitusliikkeissä yli 200 000 vuorokautta tammi-kesäkuussa. Seuraavana olivat britit 150 000 yöpymisellä.

Japanilaisten yöpymiset lisääntyivät kuitenkin eniten, 22 prosenttia. Heidän yöpymisvuorokausiaan kirjattiin majoitusliikkeissä 57 000.

Tilastokeskuksen majoitustilastoon sisältyvät majoitusliikkeet, joissa on vähintään kymmenen huonetta, mökkiä tai matkailuvaunupaikkaa.

IA
18.8.2000


Talous -sivulle