Verkkouutiset

Sisältö
Etusivu
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestysTeollisuustuotanto kasvoi kesäkuussa 11 prosenttiaTeollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto oli Tilastokeskuksen mukaan kesäkuussa 11 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Tammi-kesäkuussa tuotanto kasvoi 8,4 prosenttia vuoden takaisesta.


Tekstiili- ja vaateteollisuutta lukuun ottamatta tuotanto kasvoi kaikilla tehdasteollisuuden päätoimialoilla.

Paperiteollisuuden tuotanto kasvoi kesäkuussa lähes 7 prosenttia. Puutavaroita sen sijaan tuotettiin runsaat 5 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Metalliteollisuuden tuotanto lisääntyi puolestaan runsaat 18 prosenttia viime vuoden kesäkuuhun verrattuna. Tuotannon kasvu jatkui metallin kaikilla päätoimialoilla.

Eniten kasvoi sähköteknisten tuotteiden valmistus, lähes 27 prosenttia. Myös autoja valmistettiin runsaat 20 prosenttia enemmän kuin viime vuoden kesäkuussa.

Kemianteollisuuden tuotanto kasvoi kesäkuussa lähes 11 prosenttia. Muun tehdasteollisuuden tuotanto kasvoi vajaat 6 prosenttia. Kasvu selittyi osittain elintarvikkeiden ja juomien valmistuksen lähes 7 prosentin kasvulla.

Tehdasteollisuuden kapasiteetista oli kesäkuussa käytössä lähes 87 prosenttia. Massa- ja paperiteollisuuden käyttöaste oli runsaat 91 prosenttia, metalliteollisuuden lähes 90 ja kemianteollisuuden lähes 81 prosenttia.

Muun tehdasteollisuuden käyttöaste oli vajaat 81 prosenttia.

Tammi-kesäkuussa teollisuustuotanto kasvoi eniten sähköteknisten tuotteiden valmistuksessa, lähes 27 prosenttia.

Metalliteollisuuden tuotanto kasvoi vastaavana aikana runsaat 15 prosenttia. Puu- ja paperiteollisuuden kasvu oli 4,2 prosenttia.

Kemianteollisuuden tuotanto kasvoi alkuvuonna runsaat 6 prosenttia ja muun tehdasteollisuuden puolitoista prosenttia.

IA
18.8.2000


Talous -sivulle