Nykypäivä

kokoomus

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Ajassa


CeBIT - Viihteen keskellä e-businesta ja käyttöjärjestelmäsotaa

Maailman suurimmat tietotekniikan ja elektroniikkan messut, CeBIT-messut, Hannoverissa esittelivät yhä pienempiä, tehokkaampia, langattomampia ja näyttävämpiä laitteita. Ohjelmistojen osalta päivän iskusanat olivat sähköinen kaupankäynti ja käyttöjärjestelmien välinen kilpailu.

Suomalaiset ja ruotsalaiset miehet johtavia potenssilääkkeen kokeilijoita

Miehet tarvitsevat lääkäriä yhtä paljon kuin naiset, mutta kaksilahkeiset tunnetusti kaihtavat vastaanottoja. Mutta kyllä miehetkin havahtuvat huolehtimaan terveydestään, kun saavat tarpeeksi voimakkaan yllykkeen.

Viikon pelidemo: SolSuite 2000

Windows-käyttöjärjestelmässä ehkä kaikkein pelatuin peli on Windowsin oma pasianssi. Yksinkertaisuudestaan huolimatta peli tempaa mukaansa kaiken ikäiset pelaajat.

Eichmannin vankilamuistelmat julki

Israel julkisti tiistaina Adolf Eichmannin lähes 40 vuotta salaisina pidetyt päiväkirjat.

Syntymässä kaksi uutta Pohjoismaata?

Lähivuosikymmenien aikana saattaa syntyä kaksi uutta itsenäistä pohjoismaata eli Grönlanti ja Färsaaret, arvioi kansanedustaja, valtiotieteen tohtori Kimmo Kiljunen (sd.).

Lasten psyykelääkkeiden käyttö lisääntynyt räjähdysmäisesti USA:ssa

Psyykelääkkeiden käyttö lapsilla, jopa aivan pikkuisilla, on tuoreen tutkimuksen kasvanut valtavasti viime vuosien aikana Yhdysvalloissa.

Väitös: Internet tekee yhä useammasta uutisten tuottajan

Internetin myötä uutispalvelujen muoto etsii uusia uomia. Samalla pienten paikallisyhteisöjen sekä perinteisten mediaorganisaatioiden asiakkaiden merkitys tiedonvälityksessä on korostumassa.

Salainen VIA hautasi sota-aikaisen kortistonsa Mäntyharjulle

Valtion tiedoituslaitoksessa toimi jatkosodan aikana salainen organisaatio VIA, joka on lyhenne sanoista Vapaus-Isänmaa-Aseveljeys. Se tuotti kesäkuusta 1941 sodan loppuun saakka kirjallista materiaalia eri puolilla Suomea asuville kansalaisille ja sai samalla tietoa ihmisten mielialoista.

Ihmissuhteet rakentuvat puhumalla ja neuvottelemalla

Erilaisia ihmissuhdeoppaita on tipahdellut viime vuosina kuin käpyjä puusta. Niistä löytyy lukuisia niksejä ja reseptejä ihmissuhdekoukeroissa suunnistamiseen.

Yli puolet suomalaisista kärsii purennasta johtuvasta päänsärystä

Yli puolet suomalaisista kärsii ajoittain purentaelimistä johtuvista kivuista, tavallisimmin päänsärystä. Purentahäiriöistä voivat kertoa myös leukanivelten lonksuminen, leuan jumittuminen ja korvien soiminen.

Migreeniä ei vieläkään tunnisteta

Migreeni on yleisin neurologinen sairaus, mutta tästä huolimatta se jää edelleen usein tunnistamatta.

Shoppailu on keino tuottaa mielihyvää

Hetken mielijohteesta syntyneitä impulssiostoksia tekevät lähes kaikki kuluttajat.

Puolet suomalaisnuorista oireilee viikoittain

Yläasteikäiset nuoret pitävät itseään erittäin terveinä, mutta kertovat silti kokevansa erilaisia oireita viikoittain. 11-15-vuotiaista pojista 43-38 prosenttia kokee vähintään neljää oiretta noin kerran viikossa.

Makuja Italiasta ja Sardiniasta

Italialainen keittiö on paljon muutakin kuin erilaisia pizzoja ja pastoja. Myös lukemattomat suomalaiset ovat lomamatkoillaan perehtyneet paikallisiin herkkuihin.

Peruna on perusruokaa, mutta käy myös herkutteluun

Peruna on yksi monikäyttöisimmistä perusruoka-aineista, ja nyt siitä on kehittymässä myös gourmet -tuote.

Marinoidussa lihassa miellyttää kokkaamisen helppous

Suurin syy käyttää valmiiksi marinoitua lihaa on se, että siitä on helppo ja nopea valmistaa ruokaa. Selvästi vähemmän on merkitystä maulla, edullisuudella ja sillä, että muuta lihaa ei ole tarjolla.

Ajan suunnassa lyhyesti

Viikon vitsit - Jokes

Pieni kevennys muuten niin ankeaan arkeen.

Sivun alkuun