Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Talous


Brasilian talouden sambarumpuja viritetään

Brasilian taloustilanne on vakiintumassa yllättävän hyvin vuoden takaisen valuuttakriisin jälkeen. Hallituksen uudistukset ja talouden avautuminen jatkuvat poliittisesta vastustuksesta huolimatta. Menneiden aikojen talouspolitiikan nerokkuutta kuvaa elektroniikkateollisuuden sijoittaminen keskelle sademetsää.

Pohjoismainen pankkiunelma toteutumassa - Merita-Nordbanken ja Unidanmark yhteen

Kööpenhaminaan kokoontui viikon alkajaisiksi joukko silminnähden tyytyväisiä pohjoismaalaisia pankkimiehiä, kun ruotsalais-suomalaisen Merita-Nordbankenin ja tanskalaisen finanssitavaratalon Unidanmarkin johto kertoivat yhtiöiden yhdistämisestä.

Ulkomainen omistus Suomen yrityksissä kasvaa nopeasti

Ulkomaisten pääomaliikkeiden vapautuminen ja EU-jäsenyys ovat lisänneet nopeasti ulkomailta Suomen yrityksiin tehtyjä suoria sijoituksia.

Matkojen osto Internetin kautta vielä vähäistä

Matkojen osto Internetin kautta on vielä vähäistä. Alan gurut uskovat kuitenkin nettikaupan rajuun lisääntymiseen ja nopeasti.

Metsään kytkeytyvä teollisuus tärkeää koko EU:lle

Metsään kytkeytyvä teollisuus on erittäin tärkeä koko EU:lle. Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksessa Etlassa tehdystä tutkimuksesta käy ilmi, että ala työllistää yli 4 miljoonaa ihmistä.

Muotitrendit tuntuvat aikakauslehtien levikkiluvuissa

Aikakauslehdet ovat viime vuonna kokeneet enemmän positiivisia kuin negatiivisia levikkimuutoksia verrattaessa vuoden takaisiin lukuihin.

Ratahallintokeskus panostaa Pohjois-Suomen ratoihin

Ratahallintokeskus panostaa lähivuosina tuntuvasti pohjoisen Suomen ratojen kunnostamiseen ja kehittämiseen. Ratojen sähköistykseen, perusparannukseen ja turvalaitetöihin on suunniteltu käytettäväksi vuosina 2000-2004 noin 1,5 miljardia markkaa.

Bruttokansantuote kasvoi viime vuonna 3,5 prosenttia

Bruttokansantuotteen määrä kasvoi 3,5 prosenttia vuonna 1999 Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan. Kokonaistuotanto on nyt kasvanut yhtäjaksoisesti vuodesta 1994 lähtien.

VM ennustaa 4,7 prosentin talouskasvua

Valtiovarainministeriö pitää talouden näkymiä tänä vuonna varsin suotuisina. VM nostikin tiistaina tuntuvasti kansantalouden kasvuennustettaan.

Euroalueen kasvu nopeutuu 2,8 prosenttiin

EU:n rahaliiton eli EMU:n ensimmäinen vuosi oli Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön OECD:n arvion mukaan kokonaisuutena menestys.

Helsingin seudun kasvu muuta maata nopeampaa

Helsingin seudun kokonaistuotanto kasvaa muun maan tuotantoa nopeammin, ja viime vuoden loppupuolella ero vain lisääntyi.

Johtajat haluavat telakoistaan laivojen kokoonpanotehtaita

Suomalaiset telakkajohtajat haluavat telakoidensa kehittyvän laivojen kokoonpanotehtaiksi.

Telakoiden alustilaukset uuteen ennätykseen viime vuonna

Maailman telakoiden tilauskannan kasvu jatkui edelleen viime vuonna.

Kuntien Asuntoluotto myönsi lainoja lähes kahdella miljardilla markalla

Kuntien Asuntoluotolle viime vuosi oli menestys. Kuusi vuotta toiminut yhtiö myönsi viime vuonna lainoja ennätykselliset 332,6 miljoonaa euroa eli 1,98 miljardia markkaa eli yli miljardi markkaa edellisvuotta enemmän.

Viikon verovinkki

Viikon varrelta - kotimaan talousuutisia lyhyesti

Viikon varrelta - ulkomaisia talousuutisia lyhyesti

Sivun alkuun