Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Kotimaa


Kierrätyksessä 290 miljoonaa pulloa

Suomen panimo- ja virvoitusjuomateollisuus kierrättää uudelleen täytettäviä pakkauksia anainutlaatuisen tehokkaasti. Ala on kierrätyksen edelläkävijä Suomessa ja koko maailmassa. Järjestelmässä kiertää noin 290 miljoonaa pulloa, ja pullojen palautusaste on peräti 98 prosenttia.

Internetissä voi tutustua asuntoon etukäteen

Internet antaa asunnon ostoa suunnittelevalle mahdollisuuden tutustua kohteeseen jo etukäteen verkossa.

Sähköinen henkilökortti kiinnostaa tasaiseen tahtiin

Sähköinen henkilökortti on kiinnostanut suomalaisia tasaiseen tahtiin. Tähän saakka kortteja on myönnetty viidenkymmenen viikkovauhtia, ja käytössä niitä on nyt runsaat 3 000.

Tuomareiden nimitysmenettely uudistui

Tuomareiden nimitysmenettely uudistui tämän kuun alussa, kun uusi Suomen perustuslaki tuli voimaan.

Suomalaisten seksuaaliterveys eurooppalaista eliittiä

Suomalaisten seksuaaliterveys on tunnetusti paitsi Euroopan, myös maailman huipputasoa. Abortteja tehdään vähän, ja sukupuolitaudit, HIV mukaan lukien, ovat kansainvälistymisestä huolimatta hallinnassa.

Uususkonnot markkinoivat tietä onneen

Uususkonnot ja New Age -ilmiöt tulivat toden teolla pinnalle 80- ja 90-luvuilla, kun julkkikset ja juhanafgrannit tunnustautuivat Suomessa sekä maailmalla niiden kannattajiksi.

Selvitysmies esittää pelastustoimen säilyttämistä kunnallisena

Palo- ja pelastustoimen siirtämista valtion hoidettavaksi pohtinut selvitysmies Pekka Myllyniemi esittää pelastustoimen perusjaoksi noin 30 kuntien lailla säädeltyyn yhteistoimintaan perustuvaa alueellista pelastustointa.

Vuosikymmeniä kestänyt vuotostelu päättymässä

Suomen pitkällisimmän ympäristökoitoksen loppunäytös alkaa tiistaina, kun Pohjois-Suomen vesioikeus kertoo, hyväksyykö se Vuotoksen tekoaltaan rakentamisen vai ei.

Väittämien ja vastaväittämien Vuotos

Vuotoksen ympäristövaikutuksista on ehditty tehdä tukku arvioita, selvityksiä ja tutkimuksia. Niistä vedetyt johtopäätökset ovat useimmiten saaneet vastaansa toisenlaisen johtopäätöksen. Kuhunkin kysymykseen on yleensä löytynyt vähintään kaksi toisistaan kovin poikkeavaa vastausta.

Vuotos ja muut Natura-puutteet vievät Suomen EY-tuomioistuimeen

Vuotos-hanke on kotimaisen oikeuskäsittelyn rinnalla esillä myös EU:ssa.

Tiukasti suojelluista metsistä tietoa Euroopan laajuisesti

Suomessa ja Ruotsissa on tiukasti suojeltuja metsiä miltei kymmenkertainen määrä Keski-Euroopan maihin verrattuna.

Postin palvelu-uudistus nostaa pakettimaksuja

Huhtikuun alussa käyttöön tulevat postin uudet pakettipalvelut nopeuttavat postipakettien kuljetuksia. Nopeuttaminen nostaa pakettimaksuja nelisen prosenttia. Kirjemaksut säilyvät kuitenkin ennallaan.

Ivalojoki virtaa läpi kultapitoisen maan

Lähes 200 kilometrin pituinen Ivalojoki virtaa alkulähteillään, lähellä Norjan rajaa, tasaisena kangas- ja jänkämaastossa.

Idänkauppa on kestävyyslaji Etelä-Karjalassa

Rahdinajo oli keskeistä taloudellista toimintaa nykyisellä Etelä-Karjalan alueella 1800-luvulla. Monen kauppahuoneen alkupääoma kerättiin Pietariin suuntautuvasta voin viennistä.

Venäjälle suuntautumiseen ei löydy innostusta

Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulussa on käynnistetty Venäjä-projekti, jonka tarkoituksena on tarjota jatkokoulutusta työelämässä jo toimiville. Pioneerihanke osui kehnoon markkinarakoon - yrityksissä ei ole ole tätä nykyä erityistä innostusta Venäjä-osaamiseen.

Sivun alkuun