Nykypäivä

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Politiikka


Zyskowicz: Soneran rahastukseen löytyy valmiutta

Demarikansanedustajien toimenpidealoite valtion Sonera-potin myynnistä valtion velkojen lyhentämiseksi hivenen yllätti kokoomusryhmän.
- He eivät ole olleet yleensä ensimmäisinä vaatimassa valtion yhtiöiden myymistä tai niihin liittyvän valtionomistuskynnyksen alentamista, arvioi eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowicz.

Politiikan keväästä työntäyteinen

Politiikan talvi ei suinkaan päättynyt presidentinvaaleihin. Hallituksesta on kevään aikana tulossa eduskuntaan tukku hankkeita, joiden käsittelyssä mitataan niin hallitusyhteistyön lujuutta kuin alttiutta porvariyhteistyöhönkin.

Terveysväittämien käyttöä selkiytetään monessa maassa

Terveysväittämien käyttö elintarvikkeiden markkinoinnissa saa aiempaa tarkemmat pelisäännöt useissa Euroopan maissa. Suomen Elintarvikevirasto uusii ohjeistustaan terveysväittämistä tämän vuoden aikana.

Paikallinen sopiminen soveltuu muutosten hallintaan

Kokemukset työehtojen paikallisesta sopimisesta ovat osoittautuneet myönteisiksi sekä työnantaja- että työntekijäpuolella.

Nuoret käänsivät presidentinvaalin Haloselle

Naisten ja kaupunkilaisten lisäksi nuoret olivat kääntämässä presidentinvaaleja Tarja Halosen eduksi, ilmenee Suomen Gallupin tutkimuksesta. Tarja Halonen sai 18-30-vuotiailta nuorilta 59 prosentin kannatuksen vaalien toisella kierroksella.

Uusi tasavallan presidentti on työläiskodin tytär Helsingin Kalliosta

Suomen tasavallan yhdestoista presidentti ja ensimmäinen naispresidentti Tarja Halonen on maan kokeneimpia poliitikkoja, joka tuntee niin kotimaan kuviot kuin ulkopolitiikan syöveritkin.

Ahtisaari oli sisäpolitiikassa hieman sivussa

Presidentti Martti Ahtisaaren rooli sisäpoliittisena päättäjänä ja myös sisäpoliittisena vaikuttajana jäi selvästi näkymättömämmäksi kuin hänen edeltäjillään.

Ahtisaari ja tiedotusvälineet eivät tulleet toimeen

Martti Ahtisaari tuli presidentiksi Suomen päivänpolitiikkan ulkopuolelta. Sama ulkopuolisuus leimasi myös hänen suhteitaan kotimaisiin tiedotusvälineisiin.

Ahtisaari arkipäiväisti presidentti-instituutiota maakuntamatkoillaan

Presidentti Martti Ahtisaari on tarkkaan pitänyt kiinni lupauksestaan kiertää Suomea. Maakuntamatkoillaan Ahtisaari arkipäiväisti presidentti-instituutiota eli antoi myös nk. tavallisella kansalle mahdollisuuden tulla suoraan presidentin puheille.

Ahtisaaren kauppamatkat yritysten mieleen

Presidentti Martti Ahtisaari osallistui näkyvästi myös yritysten kaupallisiin ponnisteluihin. Hän teki yhdessä teollisuuden edustajien kanssa viennin edistämismatkan yhteensä noin 20 maahan.

Uusi perustuslaki kaventaa presidentin valtaoikeuksia

Uusi tasavallan presidentti Tarja Halonen astui keskiviikkona puitteiltaan erilaiseen virkaan kuin hänen edeltäjänsä Martti Ahtisaari.

Kunnissa työsarkaa naisjohtajuuden edistämiseksi

Kunnanvaltuustot ovat avainasemassa edistäessään tai estäessään naisten tuloa johtajiksi. Tärkeään asemaan naisjohtajuuden edistämisessä noussevat keskustalaiset kunnat, koska niitä on eniten Suomessa, 287 kuntaa 452:sta.

Maailman ay-liike haluaa yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta

Kansainvälinen ay-liike pitää yhden suurimmista kokouksistaan huhtikuun alussa Etelä-Afrikan Durbanissa. Ay-liikkeen maailmanjärjestön edustajakokoukseen odetataan noin 1200 edustajaa 145 maasta.

Tampereen linjauksia vauhditetaan Portugalissa

Tampereen viimesyksyisen huippukokouksen päätöksiä vauhditetaan viikonloppuna, kun EU:n oikeus- ja sisäministerit kokoontuvat epävirallisesti Lissabonissa.

Puolueiden kannatusarviot

Tällä sivulla näet tärkeimpien puolueiden kannatusarviot verrattuna viime kunnallis- ja eduskuntavaaleihin kolmen tutkimuslaitoksen mittaamana.

Sivun alkuun