Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Ulkomaat


Saddam Hussein on läsnä kaikkialla Bagdadissa

Irakin presidentti, pääministeri ja vallankumouksen komentoneuvoston puheenjohtaja Saddam Hussein on läsnä kaikkialla Bagdadissa.

Humanitaarinen katastrofi uhkaa Irakia

Lasten sairastuminen leukemiaan on lisääntynyt 6-10 kertaiseksi Persianlahden sodan jälkeen, kertoo tohtori Basim Al Abdili presidentti Saddam Husseinin lastensairaalassa Bagdadissa.

Pohjois-Irakin kurdit elävät lähes riippumattomina Bagdadista

Ihmisten sotaisuus ja sitkeys sekä vuoristoalueiden luoksepääsemättömyys ovat auttaneet kurdeja säilyttämään kulttuurinsa vuosisatojen ajan Irakin, Turkin ja Iranin vuoristoisella rajaseudulla.

Amiriyan väestönsuoja Bagdadissa on nykyisin museo

Nimeäni en halua kertoa. Olen Gheydan äiti, Umm Gheyda, sanoo mustiin pukeutunut nainen. Hän on opas Bagdadin esikaupunkialueella sijaitsevassa Amiriyan entisessä väestönsuojassa, joka on nykyisin museo.

Putinismi - vallitseva venäläinen aate

Putinismi on uusi Venäjälle kansallisaatteeksi kohonnut ideologinen suuntaus, jonka symboli on maaliskuussa presidentiksi valittava Vladimir Putin. Putinismiin kuuluu, etteivät poliittiset ideologiat sinänsä ole tärkeitä - vain isänmaa eli Venäjä on.

Kiinan maaseudulla kuohuu

Joukkotyöttömyys, köyhyys, synkät tulevaisuudennäkymät ja mielivaltainen kohtelu. Kiinalaiset maanviljelijät ovat syystäkin huolestuneita ja vihaisia. Mutta nyt maanviljelijöiden huolista on tulossa myös hallituksen huolia.

Puolan romanijohtaja uskoo pakolaisvirran yhä jatkuvan

Puolan romanien pakolaisvirta Suomeen ja muualle Euroopan maihin jatkuu. Näin ennustavat Puolan romanineuvoston johtaja Stanislaw Stankiewicz ja ETYJ:n ihmisoikeustoimiston suomalainen erityisavustaja Henry Hedman.

USA:n presidenttikisa 2000 - esivaalit

Yhdysvaltain puolueet valitsevat presidenttiehdokkaansa esivaaleissa tai niitä vastaavissa vaalikokouksissa. Esivaalikausi alkoi 24. tammikuuta Iowan osavaltion vaalikokouksella.

USA suomii Venäjän ihmisoikeuksia - ja EU Yhdysvaltojen

Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan ihmisoikeusrikkomukset Venäjällä eivät rajoitu ainoastaan Tshetshenian sotaan ja sen siviileihin kohdistuneisiin julmuuksiin.

Romanit nousivat päärooliin Slovakian EU-neuvotteluissa

Romanit ovat saamassa yhden päärooleista Slovakian äskettäin aloittamissa EU-neuvotteluissa.

Tubitartunnat lisääntyivät Tallinnassa

Viron tartuntatautitilanne parani viime vuonna selvästi edellisvuodesta. Selvän poikkeuksen muodostivat Tallinnassa todetut tuberkuloositartunnat, joita oli yli 20 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Silta tunnelia parempi ratkaisu Saarenmaalle

Silta- ja patoratkaisu on asiantuntijoiden mielestä tunnelia parempi vaihtoehto Saarenmaan kiinteän yhteyden jatkosuunnitelmille.

Kiinan Taiwan-uhittelu saattaa haitata kauppaneuvotteluja

Kiinan Taiwan-uhkailut saattavat haitata Yhdysvalloissa meneillään olevia auppaneuvotteluja. Neuvotteluja käydään Kiinan tulevasta kauppakumppanuudesta Yhdysvaltain kanssa.

Britannia huolissaan Tshetsheniasta

Britannian ulkoministeri Robin Cook toi keskiviikkona esiin huolensa Tshetshenian tilanteesta Moskovassa käymissään neuvotteluissa.

Uusi Lomé-sopimus voimassa 20 vuotta

Kehitysyhteistyöministeri Satu Hassi sanoi keskiviikkona olevansa erittäin tyytyväinen, että EU ja 71 Afrikan, Karibian alueen ja Tyynenmeren maata pääsivät pitkällisen kädenväännön jälkeen vihdoin helmikuun alussa lopulliseen sopimukseen yhteistyönsä tulevaisuudesta.

Hävittäjät laskusuhdanteessa

Hävittäjälentokoneiden markkinat pienentyvät kolmanneksella seuraavien 10 vuoden aikana, laskeskelee arvostettu amerikkalainen Teal-ryhmä.

Parlamenttivaalit Tadzhikistanin huteran rauhan koetinkivi

Sisällissodasta toipuvassa Tadzhikistanissa järjestetään sunnuntaina parlamenttivaalit, joita pidetään huteran rauhan koetinkivenä.

Viikon varrelta - ulkomaat lyhyesti

Tapahtui näinä päivinä...

Sivun alkuun