Nykypäivä

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Politiikka


Suominen: Keskusta kaipaa porvariyhteistyötä

Kokoomuksen ex-puheenjohtajan ja Euroopan parlamentin jäsenen Ilkka Suomisen mielestä keskustelusta porvariyhteistyöstä ei ole jäänyt käteen mitään. Suominen ei myöskään usko Kokoomuksen ja keskustan yhdistymiseen. Keskusta sen sijaan mahtuisi hänen mielestään europarlamentissa toimivaan porvaripuolueiden EPP:hen.

Porvariyhteistyö on huuto menneisyydestä

Urho Kekkoseen liittyviin perinnetarinoihin kuuluu tarina, jossa neuvostoliittolainen neuvotteluosapuoli moitti suomalaisia siitä, että Suomen lehdistö käyttäytyi epäsopivasti.

Kuntouttavan työllistämisen ehdoista sopu kaukana

Pitkäaikaistyöttömien nostaminen yhteiskunnallisesti hyväksyttyyn elämänmuotoon nostattaa esiin ilmiöitä, joita voi vain ihmetellä.

Vaikeasti työllistyvien aktivoimiseksi palvelujärjestelmää on muutettava

Aktiivista sosiaalipolitiikkaa voidaan kehittää muutenkin kuin uudistamalla sosiaalipolitiikan ja verotuksen juridisia ja taloudellisia perusteita.

Suomeen saa pian tuoda entistä enemmän olutta

EU-maista saa pian tuoda Suomeen aiempaa enemmän olutta. Jo tänä keväänä matkustajille sallittua tuontimäärää korotetaan nykyisestä 15 litrasta 24 litraan.

Sykiäinen: Suomalaiskommunistit hakivat neuvoja NKP:ltä

Suomalaiset kommunistit hakivat enemmän neuvoa Neuvostoliiton kommunistipuolueelta, kuin mitä NKP antoi oma-aloitteisesti ohjausta suomalaisille. Näin kirjoittaa inkeriläinen tulkki, kääntäjä ja kirjailija Rudolf Sykiäinen torstaina ilmestyneessä muistelmakirjassaan Musta Rudolf.

Ahvenanmaa ja sisäministeriö napit vastakkain nettipeleistä

Ahvenanmaan raha-automaattiyhdistyksen PAF:n Internet-peli on nostattanut kiistan valtion ja Ahvenanmaan maakuntahallituksen välille. Pelin laillisuutta saatetaan lopulta ratkoa korkeimmassa oikeudessa.

Valta vaihtuu keskiviikkona perinteisin menoin

Tasavallan presidentti vaihtuu keskiviikkona ja Suomi saa historiansa ensimmäisen naispresidentin.

Kekkosella oli yhteiskunnallinen missio kirkkoa varten

Vaikka Urho Kekkosen tutkiminen on viime vuosina vellonut hyvinkin vilkkaana, tutkimattomia alueita löytyy yhä. Yksi vähälle huomiolle jäänyt aihe on presidentti Urho Kekkosen suhde kirkkoon ja uskontoon yleensä.

Vaalirahoituksen ilmoittaminen tulossa pakolliseksi

Tietyt rajat ylittävän vaalirahoituksen ilmoittaminen on tulossa pakolliseksi. Hallitus antoi perjantaina eduskunnalle lakiesityksen vaalirahoituksen ilmoittamisesta.

Tuomioja varoittaa EU-hakijamaita pitkistä jäsenyysprosesseista

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd.) mukaan EU:n jäsenyyttä hakevien maiden olisi syytä varautua huomattavasti pitempiin hakuaikoihin kuin "yleisellä puhetasolla on annettu ymmärtää".

Naisten asema työmarkkinoilla vaikeutui 1990-luvulla

Naisten työmarkkina-asema vaikeutui 1990-luvulla laman myötä. Naisten työttömyys kohosi lamavuosina miesten työttömyyden tasolle.

Harmaata taloutta torjutaan tiedotuskampanjalla

Harmaan talouden vastainen tiedotuskampanja näkyy lehti-ilmoituksina maaliskuussa. Valtiovarainministeriön lisäksi kampanjan allekirjoittajatahoina on suuri määrä julkishallinnon virastoja ja erilaisia etujärjestöjä.

Toimikunta pohtimaan rikoksen uhrin aseman parantamista

Rikosten uhrien aseman parantamista ryhdytään pohtimaan oikeusministeriön asettamassa toimikunnassa.

Hallitus keskusteli perustuslain soveltamisesta

Ulkopolitiikan hoito maaliskuussa voimaan tulevan uuden perustuslain oloissa jää sen varaan, miten käytännössä asioista sovitaan. Hallitus tavoittelee toimivaa, elimellistä yhteistyötä valtioneuvoston ja tasavallan presidentin välillä.

Kelan hallintoremontti jakaa mielipiteitä eduskunnassa

Kansaneläkelaitoksen nykyisen hallituksen korvaaminen ulkopuolisista asiantuntijoista kootulla hallituksella epäilyttää monia eduskunnassa.

Sivun alkuun