Nykypäivä

kokoomus

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Ajassa


Nikotiinia tutkitaan neurologisena lääkkeenä

Maailman tiukimman tupakkalain maassa on vaikeata laatia uutista siitä, että savukkeiden sisältämästä nikotiinista saattaa olla hyötyäkin. Näin maailmalta kuitenkin kerrotaan.

Viikon pelidemo: Professional Bass Tournament

Professional Bass Tournament on enemmänkin kalastuspeli kuin simulaattori. Kalastusta heitto-ongella ei simuloida pilkun tarkasti - vain sen verran. että pelaaminen näyttää realistiselta.

Tuhkahautaukset yleistyvät yhä, sijoitussäännöt viipyvät

Vainajien polttaminen yleistyy edelleen Suomessa. Nykyään tuhkataan jo joka neljäs vainaja. Viime vuonna kuoli Suomessa liki 49 400 ihmistä, joista yli 11 800 tuhkattiin.

Kännykän käytöstä koulussa jopa vankeutta Yhdysvalloissa

Koululaisen repussa suljettunakin oleva kännykkä saattaa aiheuttaa vakavia hankaluuksia oppilaille Yhdysvalloissa, Marylandin osavaltiossa.

Morfiini voisi helpottaa miljoonien tuskia

Miljoonat köyhät ihmiset kuolevat morfiinin puutteen vuoksi tuskaisesti, kun taas länsimaiden ihmiset hukuttautuvat rauhoittaviin lääkkeisiin.

Kuka haluaa naida monimiljonäärin? -menestysohjelmasta ongelmia

Amerikkalainen tv-yhtiö iski kultasuoneen uudella ohjelmallaan, jonka pääpalkintona ei ollut suinkaan miljoonaomaisuus, vaan monimiljonääri.

Kloonauksesta toivoa lemmikkiinsä kiintyneille

Ikääntyneeseen lemmikkiinsä kiintyneille amerikkalaisille on tarjolla uutta toivoa: rakas kumppani voidaan kloonata - näin ainakin jotkin kloonauspalveluja tarjoavat amerikkalaisyhtiöt lupaavat.

Mikrosiru auttaa tunnistamaan löytöeläimen

Mikrosiru auttaa seikkailemaan lähteneen kissan tai koiran tunnistamisessa. Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY on merkinnyt tämän vuoden alusta lähtien mikrosirulla kaikki koteihin luovuttamansa löytöeläimet.

Kivikauden asukkailla sikoja ja lehmiä

Kivikauden asukkailla Riihimäen Arolammen Silmäkenevalla on ollut sikoja ja lehmiä. Viime kesän kaivauksissa löydetyt sian luut ja naudan hampaankappale ovat tästä todisteena kertoen elinkeinon orastavasta muutoksesta karjanhoitoon.

Ryhmäkeskustelulla käsiksi arjen ongelmiin

Työpaikoilla voitaisiin hyödyntää nykyistä paremmin vuorovaikutteista oppimista. Näin jokaisen asiantuntemus tulisi koko ryhmän käyttöön ja tuottaisi uutta tietoa.

Koulu tarvitsee kotia kasvattaakseen

Puhe on koulussa yhä harvemmin yksisuuntaista. Oppiminen valtaa sijaa opettamiselta, todistustenjaon tilalle on tullut arviointi, itsearviointi ja kehityskeskustelut. Koulu ei vain määrää, vaan kysyy ja keskustelee: vanhempien kanssa, oppilaan kanssa, yhdessä.

Hormonikorvaushoitoa ei pitäisi vielä suositella sydänsairauksien ehkäisyyn

Hormonikorvaushoitoa ei pitäisi suositella sydänsairauksien ehkäisyyn, ennen kuin hoidon hyöty on osoitettu kokeellisin tutkimuksin, katsoo tutkimusprofessori Elina Hemminki Stakesista. Tähänastiset tutkimukset eivät ole hyötyä vielä osoittaneet.

Keskiaikapidoissa nautitaan Wiipurin linnan parhaita herkkuja

"Aterian aluksi siivotaan sormet ja kädet", alkaa Wiipurin linnan ruokalista. Sitten päästäänkin jo itse asiaan: ruokaa ja juomaa tarjotaan niin Knut Possen, linnanrouva Gunilla Bjelken kuin linnanherra Kaarle Knuutinpoika Bonden tapaan.

Pelastajabakteereista apua allergiaan ja vatsavaivoihin

Kansainväliset tiedepiirit esittelevät tuloksiaan pelastajabakteereiden eli terveysvaikutteisten mikrobien terveysvaikutuksista 25.-28.2. Rovaniemellä EU-kokouksessa.

Tänä keväänä syödään jauhoisia perunoita

Viime vuoden lämpimän kesän ja syksyn seurauksena tarjolla on poikkeuksellisen hyvälaatuinen perunasato.

Ajan suunnassa lyhyesti

Viikon vitsit - Jokes

Pieni kevennys muuten niin ankeaan arkeen.

Sivun alkuun