Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Talous


Hakkerit uhkaavat Internet-kaupankäyntiä

Yhdysvaltojen tunnetuimmat www-sivustot ovat joutuneet hakkerihyökkäysten kohteiksi. Viranomaiset vaahtoavat nyt sähköisen kaupankäynnin turvallisuuden puolesta, mutta ovatko hakkerit suurin vaara Internetille?

Niinistö varoitti valtion menojen lisäämisestä

Talousnäkymät ovat hyvät, mutta tiukasta linjasta ei voi tinkiä tuumaakaan ensi vuoden budjettia valmisteltaessa, varoitti valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok.) tiistaina.

Irti laitekohtaisista tunnusluvuista, salasanoista ja koodeista

Sonera SmartTrust Oy julkisti torstaina kehittäneensä ratkaisun, jonka avulla jo myönnettyä virallista matkaviestimen varmennetta voidaan turvallisesti jakaa ja käyttää myös muissa verkkoon liitetyissä laitteissa. Järjestelmä on myös yhteensopiva nykyisten varmennesovellusten kanssa.

Tekesin ulkomaan verkoston painopiste USA:han ja Japaniin

Suomalaisten teknologiahankkeiden kansainväliset yhteydet ovat lisääntyneet. Neljäsosaan eli noin 700:ään Tekesin viime vuonna rahoittamaan hankkeeseen liittyy kansainvälistä yhteistyötä.

Pakettimatkojen järjestäjien omistus pääosin ulkomailla

Suomessa toimivista pakettimatkojen järjestäjistä iso osa on siirtynyt ulkomaalaisomistukseen. Tuorein kauppa koskee Lomamatkoja, josta lähes 70 prosenttia meni espanjalaiselle hotelliyritykselle Finspanille.

Kolmannes kunnista nosti kesämökkien kiinteistöveroa

Kunnista joka kolmas korotti vapaa-ajanasuntojen kiinteistöveroa tälle vuodelle keskimäärin 0,13 prosenttiyksikköä.

Metsäteollisuudella yhä pitkä matka kansainvälistymisessä

UPM-Kymmenen yhdistyminen amerikkalaisen Championin kanssa ja Stora-Enson päätös ostaa valtameren takaa Consolidated Papers kertovat meneillään olevasta metsäteollisuuden kansainvälistymisestä.

WTO: USA:n vientituet sääntöjenvastaisia

Maailman kauppajärjestön WTO:n mukaan Yhdysvaltain vientiä tukeva verohelpotusjärjestelmä on laitonta tukitoimintaa.

Yhdysvaltain keskuspankki huolissaan pörssistä

Jos pysäyttää kadulla ekonomistin ja antautuu tämän kanssa leppoisaan keskusteluun maailmantaloudesta, voi olla varma että ennen pitkää ekonomisti mainitsee Yhdysvaltain osakemarkkinat huolestuneessa äänensävyssä.

Tuulivoiman tuotanto tuplaantui

Tuulivoiman tuotantokapasiteetti kaksinkertaistui Suomessa viime vuonna, mutta sen osuus koko sähköntuotannosta ei vieläkään yllä kuin vajaaseen 0,1 prosenttiin.

Ekosähkön kysyntä kasvaa hitaasti

Jonkinlaista ekosähköä kauppaa jo melkein jokainen energiayhtiö, mutta sen kysyntä ei ole kasvanut hulppeimpien visioiden tahtiin.

Metalli- ja elektroniikkateollisuutta odottavat suuret haasteet

Metalli- ja elektroniikkateollisuus on kasvanut ja kehittynyt huimasti viime vuosina. Myös yritysten toimintaympäristö on täysin erilainen kuin kymmenen vuotta sitten eikä muutoksen vauhti osoita hidastumisen merkkejä.

Palkkojen korotuksia ja yleislakkovalmisteluja Virossa

Keskipalkat nousivat Virossa nopeasti viime vuoden viimeisen neljänneksen aikana. Nousu on kuitenkin ollut varsin epätasaista ja esimerkiksi kalanjalostusteollisuudessa palkkataso romahti lähes 20 prosenttia.

Finnairin tulos kääntyi vuoden lopulla nousuun

Finnairin tulos heikkeni selvästi viime vuoden huhti-joulukuussa, mutta loppuvuosi meni selvästi alkuvuotta paremmin.

Viikon verovinkki

Viikon varrelta - kotimaan talousuutisia lyhyesti

Viikon varrelta - ulkomaisia talousuutisia lyhyesti

Sivun alkuun