Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Talous


Matti Vuoria: Öljyn hinta asettunee korkealle tasolle

Energiajätti Fortumin hallituksen puheenjohtajana tulevaksi vuodeksi jatkoajan saanut Matti Vuoria uskoo arvioihin, joiden mukaan öljyn maailmanmarkkinahinta asettuu 20-30 dollarin tasolle.

Siemens: 3G-toimiluvat ajavat teleoperaattoreita nurkkaan

Saksalainen matkapuhelimia valmistava elektroniikkajätti Siemens odottaa kolmannen sukupolven matkapuhelinluvista maksettujen korkeiden lupamaksujen johtavan useiden laajakaistaverkkoihin investoivien teleoperaattoreiden talouden romahtamiseen.

Euro päättää vuoden nousun merkeissä

Yhteisvaluutta euron toinen vuosi päättyi suotuisissa merkeissä. Euro lujitti rahoitusmarkkinoilla asemaansa maailman toisena päävaluuttana Yhdysvaltain dollarin rinnalla.

Euroopan talous herää apatiasta ja nolaa kriitikot

Euroopan talouskasvu on hidastumassa, mutta talouden näkymät ovat edelleen hyvät ja Euroopalla on paremmat mahdollisuudet turvata pehmeä lasku kuin Japanilla tai Yhdysvalloilla.

ABB:n Matti Ilmari: Teollisuuden informaatioteknologia kasvaa nopeasti

Teollisuusyritysten välinen sähköinen kaupankäynti on paljon merkittävämpää kuin kuluttajien sähköinen kauppa, Suomen ABB:n konsernijohtaja Matti Ilmari arvioi.

Halpa pohjoismainen sähkö muuttumassa muistoksi

Halpa pohjoismainen sähkö on muisto vain jo ensi vuonna, energia-alan analyytikot arvioivat Tukholmassa.

Teollisuuden investoinnit kasvavat voimakkaasti ensi vuonna

Teollisuuden kiinteät investoinnit kasvavat tänä vuonna 15 prosenttia vuodesta 1999 ja ensi vuonna lähes 16 prosenttia, käy ilmi TT:n tuoreesta investointitiedustelusta.

Airbus päätti A380-suurkoneen valmistuksesta

Eurooppalainen lentokonevalmistaja Airbus Industrie ilmoitti tiistaina virallisesti A380-superjumbon valmistuksen aloittamisesta. Yhtiön johto kokoontui Ranskan Toulouseen päättämään asiasta.

Kilpailuneuvosto kieltää omistaja-alennuksen paikallistelemarkkinoilla

Kilpailuneuvosto kielsi keskiviikkoisella päätöksellään Päijät-Hämeen Puhelinyhdistystä soveltamasta ns. omistaja-alennusta.

Euroopan yritykset odottavat nopean kasvun jatkuvan

Eurooppalaiset yritykset luottavat taloudellisen toimintansa laajentumiseen myös vuonna 2001. Yleiset suhdanneodotukset ovat samankaltaiset kuin vuonna 2000.

Suomalaisyritykset odottavat jatkuvaa kasvua ensi vuonna

Suomalaiset yritykset odottavat jatkuvaa kasvu ensi vuonna, ilmenee Euroopan kauppakamarien Euroopan alueiden suhdanteet 2001 -kyselystä.

Graafinen viestintä kasvatti joukkoviestinnän liikevaihtoa viime vuonna

Joukkoviestinnän liikevaihto oli 20 miljardia markkaa vuonna1999. Edelliseen vuoteen verrattuna se kasvoi 4,4 prosenttia. Liikevaihdon kasvu painottui selvästi graafiseen viestintään. Sähköisessä ja tallenneviestinnässä kasvu oli ripeintä online-palveluissa sekä elokuvateatterialalla.

Suomen Pankki ja Aktia: Talouskasvu jatkuu vahvana

Suomen Pankin tuoreen katsauksen mukaan vakaan ja tasapainoisen talouskasvun edellytykset Suomessa ovat parantuneet keväästä 2000. Kysyntäpaineet ovat vaimentuneet, ja talouden ylikuumenemisen riski on pienentynyt. Korkotason nousu on osaltaan vakauttanut inflaatio-odotuksia.

Viikon verovinkki

Sivun alkuun