Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Ulkomaat


Orjuus palasi sivistyneen maailman arkipäivään

Orjuus tuo nykyihmisen mieleen kuvat kahlehdituista kaleerinsoutajista tai maatilalla raatavista työläisistä - historialliset kuvat. Orjuus on kuitenkin mitä koskettavimmalla tavalla nykypäivää. Itse asiassa maailmassa lasketaan tällä hetkellä olevan orjia enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Kiina jatkaa edelleen yhden lapsen politiikkaansa

Kiina ilmoitti tiistaina, että se aikoo jatkaa niin sanottua yhden lapsen politiikkaansa. Kiinan tavoitteena on rajoittaa väestönsä määrä 1,6 miljardiin vuoteen 2050 mennessä.

Pohjois-Koreassa vilua ja nälkää

Talvi on tullut Pohjois-Koreaan: heikot, aliravitut ihmiset hytisevät kodeissaan, pureva kylmyys tunkeutuu luihin ja ytimiin. Sähkö, polttoaine ja lääkkeet ovat kortilla. Päivittäinen elintarvikekiintiö on rajoitettu kahteensataan grammaan henkilöä kohden.

Tupakoitsijat yhä ahtaammalle Kaliforniassa

Tupakoitsijat ovat joutumassa yhä ahtaammalle Kaliforniassa, jossa heiltä on jo kielletty savuttelu ravintoloissa, kahviloissa ja yleisissä tiloissa. Nyt heiltä ollaan kieltämässä tupakoimista jopa ulkona.

Saliman laupias samarialainen

Chikondi Sokolla ja Edita Saidilla on hyvä päivä. Catherine Phirin AIDS-orpojen tukikeskukseen on tullut ulkomaisia vieraita. Koska vieraat tuovat mukanaan ruokaa, kaikki saavat syötävää. Sitä paitsi, ruuan jälkeen on luvassa leikkejä ja jalkapalloa, josta varsinkin Chikondi pitää.

Joulupaketit piiloon pyykkikoriin tai naapuriin

Yksi epätoivoisten vanhempien suurimmista pulmista joulun alla on pitää paketit piilossa pikkuvintiöiden ulottuvilta. Yhdysvalloissa niksinikkarit auttavat tässäkin pulmassa, ohjeita löytyykin vaikkapa Internetistä tai tv-ohjelmista.

Pohjoismaat tärkeitä Mosambikille

Pohjoismaat ovat tällä hetkellä hyvin tärkeässä asemassa Mosambikin kannalta. Ruotsista tulee vuoden alusta EU:n puheenjohtaja ja Norjasta YK:n turvallisuusneuvoston jäsen, totesi Mosambikin ulkoministeri Leonardo Santos Simao keskiviikkona Helsingissä.

Tallinnan lentokentällä talousvaikeuksia

Tallinnan lentoaseman matkustajaterminaalin peruskorjaus saatiin valmiiksi vuosi sitten. Sen jälkeen oli tarkoitus aloittaa kentän teknisen tason parantaminen. Vahva dollari on kuitenkin tuottanut taloudellisia vaikeuksia ja lentoasema joutuu jäädyttämään rakennussuunnitelmat ja karsimaan muitakin kulujaan.

Vangit ja vartijat taistelevat vallasta Turkin vankiloissa

Turkkilaisissa vankiloissa vallitsee vahvimman laki. Jopa sadan hengen vankilaosastoissa oleskelevat rikolliset ovat usein paremmin järjestäytyneitä kuin heidän vartijansa: heillä on aseita ja matkapuhelimet yhteyksien pitoon.

Serbia valmistautuu vaisusti tärkeisiin parlamenttivaaleihin

Serbiassa valmistaudutaan lauantaisiin parlamenttivaaleihin vaisusti, eikä syksyn pelonsekaisesta uhmakkuudesta tai joukkokokousten huumasta ole ollut merkkiäkään Belgradin kaduilla.

Tapahtui näinä päivinä...

Sivun alkuun