Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Kotimaa


Tutkimus: Euron käyttöönotto vaatii kuluttajilta opettelua

Uuden rahayksikön euron käyttöönotto vaatii kuluttajilta opettelua ja sopeutumista. Euroon siirtyminen herättää joidenkin mielissä myös epävarmuutta. Kuluttajat pohtivat, oppivatko he arvioimaan tuotteiden uuden hintatason. Myös iäkkäämpien kansalaisten selviytyminen euroon siirtymisessä askarruttaa.

Yhtenäisempi oikeuskäytäntö myös sotilasrikoksiin

Sotilasrikosten käsittely uudistuu ensi vuoden toukokuusta alkaen. Uusien säännösten mukaan syyttäjän tehtävät sotilasrikosasioissa siirtyvät sotilaslakimiehiltä kihlakunnansyyttäjille. Myös joidenkin sotilasrikosten määrittely muuttuu.

Tieteellistä vilppiä ehkäistävä tehokkaammin

Helsingin yliopiston tieteellinen neuvosto haluaa ehkäistä tieteellistä vilppiä ja muita eettisiä ongelmia koulutuksella ja keskustelulla. Se aikoo myös selvittää tarkemmin, millaisia ja miten vakavia tutkimuseettisiä ongelmia yliopistosta löytyy.

Suomalaiset isät ahkeria vauvan hoitajia

Suomalaiset isät osallistuvat aktiivisesti vauvan hoitoon. Käytännöllisesti katsoen kaikissa perheissä, joissa on isä, hän myös osallistuu vauvan hoitoon jollain tavalla.

Varovaisuutta sähkölaitteiden ja tulen kanssa

Palovaara on suurimmillaan joulun ja uuden vuoden aikaan. Tilastojen mukaan tulipaloja sattuu joulun alusviikolla ja joulun pyhinä enemmän kuin minään muuna aikana vuodesta.

Autoliiton Tiepalvelu auttaa jouluautoilijoita

Autoliiton tiepalvelun vapaaehtoisvoimista koostuvan Operaatio Lumihiutaleen päivystys alkaa perjantaina 22. joulukuuta klo 18 ja kestää 1. tammikuuta klo 22 saakka.

Teillä varauduttava talvikeleihin joulunpyhinä koko maassa

Etelä-Suomen ensimmäisten talvikelien ennustetaan saapuvan jouluksi. Lähes lumettomalta rannikolta lähtevät joulunviettäjät voivat yllättyä matkan aikana vastaan tulevista talvisista keleistä, kerrotaan Tielaitoksesta.

Pihalta löydetyt huumeruiskut on hävitettävä varoen

Käytettyjen huumeruiskujen löytyminen kaduilta ja päiväkotienkin pihoilta on nykyään valitettavan yleistä. Poliisilta kysellään jatkuvasti, miten ruiskun löytäjän pitää toimia.

Hirvivahingoissa 1500 markan omavastuu

Valtioneuvoston torstaina antaman asetuksen mukaan hirvien aiheuttamat vahingot sekä vahinkojen arviointikustannukset korvataan liikenteelle, maataloudelle sekä metsätaloudelle. Vahingon kärsijälle jää kuitenkin 1 500 markan omavastuu.

Suomi hakee TEN-tukea erityisesti ratahankkeisiin

Suomi hakee EU-tukea yleiseurooppalaisten liikenneverkkojen kehittämiseen ensi vuonna 143,5 miljoonaa markkaa. Tukirahaa haetaan pääosin ratahankkeisiin.

Tielaitoksen omaisuus ja maa-ainesalueet jaettiin

Valtioneuvosto jakoi torstaina Tielaitoksen yli 800 maa-ainesaluetta Tiehallinnolle ja Tieliikelaitokselle. Kiven ja soranoton alueet jaetaan, koska Tielaitos jakaantuu vuodenvaihteessa hallintoon ja liikelaitokseen.

Säädöstietopankki täydentyy KKO:n aineistoilla

Valtion säädöspankki Finlexin sisältö laajenee torstaina, jolloin palveluun tulee uusia korkeimman oikeuden aineistoja. Palveluun tulee kolme uutta tietokantaa: ruotsinkieliset ratkaisut, muut kuin ennakkopäätökset ja valitusluparekisteri.

Pitkäaikaistyöttömät hyötyneet vähän työllisyyden kohenemisesta

Vaikka työmarkkinat ovat laman jälkeen elpyneet, pitkäaikaistyöttömät näyttävät hyötyneen työllisyyden kohenemisesta vain vähän.

Venäläisten ostosmatkailu tärkeää erityisesti Itä-Suomelle

Venäjän ja Suomen naapuruus on luonut aikojen kuluessa monenlaisia mahdollisuuksia matkailulle sen erilaisissa muodoissaan. Vapaa-ajan matkailu alkoi suuntautua Venäjältä Suomeen jo 1800-luvulla, Suomen ollessa osa Venäjän valtakuntaa.

Uusimaa ja Ahvenanmaa parantaneet asemaansa EU-kaudella

Suuralueista vain Uusimaa ja Ahvenanmaa ovat parantaneet suhteellista asemaansa Suomen EU-jäsenyyden viiden ensimmäisen vuoden aikana.

Ylä-Lapin luonnonvarasuunnnitelma valmistui

Metsähallituksen vuonna 1995 Kainuusta alkaneen luonnonvarasuunnittelun viimeinen kohde, Ylä-Lappi, on valmistunut. Tiistaina Inarissa esitellyssä suunnitelmassa metsähallitus nostaa yleislinjaksi toiminnan varovaisuuden aralla alueella.

Sivun alkuun