Nykypäivä

kokoomus

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Ajassa


Persianlahden sota muistetaan aavikkovaltiossa edelleen

Keskiviikkona 2.8. tuli kuluneeksi tasan vuosikymmen siitä, kun Irak hyökkäsi naapurimaahansa Kuwaitiin ja miehitti sen.

Irak kärsi Persianlahdella murskatappion

Persianlahden sota kävi Irakille todella kalliiksi. Luotettavia tietoja maan armeijan koosta ja tappioista sodan aikana ei ole käytettävissä, mutta taisteluihin osallistuneiden määräksi on arvioitu 300 000-500 000. Heistä kaatui arviolta 100 000.

Viikon pelidemo: Dogs Of War

Vapaasti pyörivä kuvakulma on uusimpien toimintanaksuttelujen perusominaisuus. Myös Talonsoftin Dogs Of War käyttää tätä hyväkseen.

Venäjän viestimien pulmana propaganda ja painostus

Venäjän uutisvälitystä vääristävät propaganda sekä valtion ja viestintäyritysten suuromistajien harjoittama painostus, arvioivat Tampereella tällä viikolla kokoontuneet viestintätutkijat.

Kellonvalaja hakee soittimeensa antaumuksellista sointia

Kellonvalaja Alvi Ruonala on 30-vuotisen uransa aikana pyrkinyt valamaan kauniisti soivia kelloja. Rovaniemen maalaiskunnan Niskanperällä ja Sodankylän kesäpajalla syntyvistä kelloista osa on harvinaisuuksia, sillä ne soivat yhden äänen sijasta jopa neliäänisinä.

Verisuonten tukkeutuminen alkaa jo teini-iässä

Monilla Yhdysvaltain teini-ikäisistä on jo niin pahoja verisuonien tukkeumia, että ne voivat aiheuttaa sydänkohtauksen. Alle 34-vuotiaista miehistä 20 prosenttia on myös samassa tilanteessa, kertoo tuore tutkimus uutistoimisto Reutersin mukaan.

Ulkomerellä runsaasti sinilevää

Läntisellä Suomenlahdella, Ahvenanmerellä sekä pohjoisella Itämerellä on viime päivinä havaittu runsaita sinileväesiintymiä.

Suomalaistutkijat torjuvat myytin tappajasinilevästä

Suomalaiset merentutkijat romuttavat myyttisen kuvan, että myrkyllinen sinilevä olisi joku tappaja. Tämän arvelun mukaan nodularia-sinilevä ryhtyisi tappajaksi todettuaan myrkyttömien levien tulevan liikaa samoille apajille.

Herkkutateilla rajattomat markkinat

Kesän ensimmäinen herkkutattisato alkaa juuri nyt olla parhaimmillaan. Sieniä on paljon ja niiden laatu erinomainen.

Kansalaissodan papereita löytyi ullakolta Mäntyharjulla

Mäntyharjulaisen omakotitalon ullakolta löytyi heinäkuun alkupuolella kirjekuorellinen kansalaissodan aikaisia asiapapereita.

Leipäviljan kotimaisuudella on merkitystä kuluttajille

Kolme neljästä suomalaiskuluttajasta pitää tärkeänä, että leipä on leivottu kotimaisesta viljasta. Ruisleivän kotimaisuutta korostetaan himpun verran enemmän kuin vaalean leivän, selviää I.R.O. Researchin tuoreesta haastattelututkimuksesta.

Muna päivässä voisi tyydyttää D-vitamiinin tarpeen

Kananmunan D-vitamiinipitoisuutta voidaan säätää vitaminoidun rehun avulla niin, että yksi muna voisi tyydyttää ihmisen koko päivän D-vitamiinintarpeen.

Ahvenanmaan pannukakkua syödään luumukiisselin ja kermavaahdon kera

Kesämatkailu on mukavaa myös siksi, että samalla pääsee maistelemaan paikallisia herkkuja. Makuelämyksiä ei suinkaan tarvitse lähteä etsimään ulkomailta. Kotimaan eri kulmilta löytyy aina ruokia tai leivonnaisia, jotka ovat tyypillisiä juuri sille seudulle.

Ajan suunnassa lyhyesti

Viikon vitsit - Jokes

Pieni kevennys muuten niin ankeaan arkeen.

Sivun alkuun