Nykypäivä

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Politiikka


Itälä varauksellisen myönteinen huumetesteille

Kuukauden kuluttua työnsä sisäministerinä aloittava Ville Itälä (kok.) pitää huumeongelmaa ehkä suurempana kuin se tiedostetaankaan. Hän onkin valmis harkitsemaan useita eri toimia huumeiden käytön ehkäisemiseksi.

Niinistö ei löydä Åkerholmia kyvykkäämpää Suomen Pankkiin

Kokoomuksen puheenjohtajan, valtiovarainministeri Sauli Niinistön mukaan kaikille tahoille ei ole vielä täysin auennut kuinka paljon Suomen Pankin tehtäväkenttä on muuttunut entisistä ajoista ja minkälaista euroalueen raha- ja talouspolitiikan tietämystä ja kyvykkyyttä Suomen näkökulmien puolustaminen edellyttää Suomen Pankin johtokuntaan valittavilta uusilta jäseniltä.

Niinistö valmis työttömyysturvaesityksensä pehmentämiseen

Valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Sauli Niinistö ilmoitti maanantaina valmiutensa harkita pehmennyksiä ehdotukseensa ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastamisesta.

Lipponen tasoitteli kiistoja budjettiriihen alla

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) rauhoitteli hallituksen budjettiriihen alla maanantaina kiistelyä, jonka valtiovarainministeri Sauli Niinistön (kok.) ehdotus ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastamisesta on synnyttänyt.

Keskusta: Budjetti ei korjaa hyvinvointipalvelujen puutteita

Pääoppositiopuolue keskusta arvostelee hallituksen linjauksia ensi vuoden budjettiesitykseksi.

Norjastako mallia maaseudun kehitykseen?

Alkuvuodesta Suomessa käytiin keskustelua ns. Norjan mallista. Osana kansallista aluepolitiikkaa on Norjan pohjoisimmissa osissa vuodesta 1990 alkaen toteutettu erityisiä aluepoliittisia tukitoimenpiteitä.

Kuntien nykyisten tehtävien hoito varmistettava

Kuntaliiton johto esitti perjantaina sankan joukon vaatimuksia keskustellessaan pääministeri Paavo Lipposen (sd.) ja valtiovarainministeri Sauli Niinistön (kok.) kanssa budjettiriihessä esille tulevista kunta-asioista.

Perho ja Soininvaara huolissaan työttömyyseläkkeen liiasta houkuttelevuudesta

Sosiaali- ja terveysministeri Maija Perho (kok.) ja peruspalveluministeri Osmo Soininvaara (vihr.) löysivät perjantaina julkistetusta Kansallisen ikäohjelman seurantaraportista monta myönteistä seikkaa.

Eläkkeelle siirrytään aiempaa myöhemmin

Ikääntyvät pysyvät aiempaa kauemmin työelämässä. Kansallisen ikäohjelman seurantaraportti kertoo, että 50-64-vuotiaiden työllisyysaste on nykyään lähimpänä 1990-luvun laman edeltänyttä tilannetta. Etenkin naisten työllisyys on kohentunut.

RKP tukee Niinistön työvoimapakettia

Valtiovarainministeri Sauli Niinistön (kok.) ehdotus työvoiman tarjonnan lisäämisestä saa vastakaikua ruotsalaisen kansanpuolueen johdolta.

Terveydenhuollon maksukattojärjestelmä sekava ja byrokraattinen

Vuoden alusta voimaan tullut sosiaali- ja terveydenhuollon maksujen 3 500 markan maksukatto on lisännyt byrokratiaa sairaaloissa ja terveyskeskuksissa. Maksukattojärjestelmä on osoittautunut mutkikkaaksi, eikä asiakas välttämättä tiedä, milloin hänellä on oikeus maksuttomaan hoitoon.

Suomen Pankin johtokuntaan ei valittane viidettä jäsentä

Suomen Pankin johtokunnan jäsenten määrä pysynee entisellään, kun uudet johtajavalinnat syksyllä tehdään. SDP:n piiristä esiin nostettu ehdotus jäsenten määrän nostamisesta viiteen ja Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtajan Jukka Pekkarisen nimittämisestä johtokuntaan asiantuntijajäsenenä näytti jo torstaina hiipuvalta ajatukselta.

Sata kuntaa joutuu järjestämään kunnallisvaalien ennakkoäänestyksen itse

Syksyn kunnallisvaaleissa on käytössä kaikkiaan 658 ennakkoäänestyspaikkaa. Määrä on viisi enemmän kuin viime talven presidentinvaaleissa.

Ety-kokous 1975: Suurvallat kohtasivat "Helsingin hengessä"

Suomi oli 25 vuotta sitten hetken kansainvälisen politiikan polttopisteessä, kun Helsingissä järjestettiin 35 maan johtajat saman pöydän ääreen kerännyt Ety-kokous. Liennytyksen huippuhetkeksi mainitun historiallisen kokouksen jälkimainingit tuntuvat Euroopan politiikassa edelleen.

Kotitaloustyön tuki jakaa mielipiteitä SDP:ssä

Työministeri Tarja Filatovin (sd.) esitys kotitalouksien työllistämiskokeilun lopettamisesta herättää epäilyjä myös sosiaalidemokraattien omassa piirissä.

STTK:n Mäenpää: Veronkevennykset kytkettävä työmarkkinaratkaisuihin

Palkansaajien tuloverokevennysten jatkaminen hallitusohjelman mukaisesti on tärkeää. Kevennykset on mahdollisuuksien mukaan kytkettävä työmarkkinaratkaisuihin, sanoi toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää keskiviikkona.

Talous- ja velkaneuvonta lakisääteiseksi

Talous- ja velkaneuvontaa koskeva laki on tarkoitus vahvistaa presidentin esittelyssä perjantaina. Lain avulla halutaan varmistaa, että koko maassa on saatavilla riittävästi talous- ja velkaneuvontapalveluja.

Työmäärärahat kasvavat yli 900 miljoonalla markalla

Valtioneuvosto hyväksyi torstaina valtion työmäärärahojen käyttösuunnitelman tarkistuksen.

Sivun alkuun