Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Ulkomaat


George W. Bush - republikaani, jolla on sydän?

Yhdysvaltain poliittista järjestelmää on perinteisesti kuvattu presidenttikeskeiseksi. Pinnallisesti ja vallan symboliikkaa tarkasteltaessa asianomainen arvio voi jossain määrin pitää paikkansakin. Poliittisen todellisuuden tasolla näin ei kuitenkaan ole.

George W. Bush - poliitikko kolmannessa sukupolvessa

Yhdysvaltain republikaanien vastaleivottu presidenttiehdokas, George W. Bush, on poliitikko jo kolmannessa sukupolvessa.

Venäjän alueilla kiehuu

Vladimir Putinin ensimmäiset kuukaudet presidenttinä ovat näyttäneet, että uusi johtaja haluaa edetä nopeasti. Moskovan keskusjohto ajaa mittavia uudistuksia, joiden vauhtia on lisännyt se, että viime vuonna valittu Venäjän parlamentti hyväksyy kuuliaisesti uuden johdon aloitteet.

Kremlin käskypolitiikka saattaa ruokkia kansallisuuskahnauksia

Venäjällä saattaa syntyä uusia kahnauksia keskushallinnon ja vähemmistökansallisuuksien kesken, jos Kreml jatkaa alueiden valtaoikeuksien rajoittamista.

Susiluoto: Karjala-kysymys ei kiinnosta niinkään venäläisiä

Ns. Karjala-kysymys eli kysymys toisen maailmansodan jälkeen Neuvostoliittoon liitetystä alueesta kiinnostaa suomalaisia, muttei niinkään venäläisiä tai Venäjää, arvioi ulkoministeriön erikoistutkija Ilmari Susiluoto Tampereella tiistaina.

Öljyskandaali kärventää Unkarin poliittista elämää

Lämmitysöljyn laittomasta kaupasta 1990-luvulla kehkeytynyt öljyskandaali kärventää poliitikkojen mainetta Unkarissa.

Internet-mainostajat lupaavat parantaa tiedonkeruutapojaan Yhdysvalloissa

Yhdysvaltain hallitus on suostunut maan Internet-mainostajien suunnitelmaan, jossa luvataan parantaa kuluttajan yksityisyydensuojaa.

Junnuterroristit kylvävät kuolemaa Espanjassa

Kaupunginvaltuutettu José Maria Martin Carpenan elämä sammui 15. heinäkuuta helteisen Malagan kadulle. Nuori pyssymies oli rynnännyt loukkauksia karjuen hänen eteensä ja ampunut Carpenaan neljä luotia kaupunginvaltuutetun vaimon ja teini-ikäisen tyttären silmien edessä.

Rotuviha nousussa Saksassa ja Itävallassa

Rasististen tekojen määrä sekä Itävallassa että Saksassa on noussut alkuvuodesta verrattuna edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon.

Rikollisryhmät valvovat valtaosaa Venäjän yrityselämästä

Järjestäytynyt rikollisuus valvoo valtaosaa Venäjän yrityselämästä ja pankeista, pietarilainen rikollisuuteen perehtynyt sosiologi Jakov Gilinski arvioi Tampereella maanantaina.

Itä-Timor on murrosvaiheessa

On kulunut lähes vuosi siitä, kun Indonesian vuonna 1975 miehittämällä Itä-Timorin alueella järjestettiin kansanäänestys itsenäisyydestä.

Romanit suunnittelevat joukkopakoa Unkarista

Unkarin romanit uhkaavat lähteä joukolla turvapaikan hakuun EU-maihin, mikäli maan yli puolimiljoonaisen romanivähemmistön asemaan ei saada pikaista parannusta.

Mugabe kielsi luvanneensa lopettaa valtaukset

Zimbabwen presidentti Robert Mugabe kiisti torstaina keskiviikkoiset puheensa, joiden mukaan valkoisten omistamien maatilojen laittomat valtaukset lopetetaan.

Venäjän väestön terveys kohentunut hieman

Venäjän väestön terveys näyttää jossain määrin kohentuneen, mutta sairaanhoito nilkuttaa edelleen heikoissa kantimissa.

Suomalaisten projektilla Madagaskarille

Suomalaiset ovat kehittäneet kaukaisen Madagaskarin saaren köyhille kaskiviljelijöille vaihtoehtoisen toimeentulomuodon. Taimitarhoja perustamalla on samalla vähennetty ainutlaatuiseen Manombon sademetsäalueeseen kohdistuvia paineita.

Huvipuisto-onnettomuudet yleistyneet Yhdysvalloissa

Yhdysvaltain huvipuistoissa tapahtuneet onnettomuudet ovat lähes kaksinkertaistuneet kolmen vuoden aikana, raportoi maan kuluttajansuojavirasto.

Venäläiskenraali kertoi tshetsheenien tappioiksi 14 000

Venäläinen kenraali kertoi keskiviikkona, että vuoden kestäneen Tshetshenian selkkauksen aikana on kuollut noin 14 000 tshetsheenisissiä.

Viikon varrelta - ulkomaat lyhyesti

Tapahtui näinä päivinä...

Sivun alkuun