Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Ulkomaat


Vapaaehtoiset maksavat päästäkseen kaivauksille

Muinaistieteellisistä kaivauksista on vaivihkaa kasvamassa uudenlainen turistipyydys, sillä vapaaehtoiset ovat valmiita maksamaan päästäkseen työhön arkeologisille kaivauksille.

Tshetshenian sota - vihan pitkä varjo

Voisivatko eri uskontoa tunnustavat kansat elää samassa valtiossa sopuisasti vaikeinakin aikoina? - Mikäli kysymystä pohtii Tshetshenian ja Venäjän tilanteen kannalta, vastaus on ehdottomasti ei, kirjoittaa valtiotieteen maisteri Marko Sykkö.

Kalastusretki Venäjälle vaatii huolellista suunnittelemista

Kalaisat Paanajärvi, Pääjärvi ja Tuoppajärvi Karjalan tasavallassa ovat maantieteellisesti melko helposti saavutettavissa Suomesta Kuusamon korkeudelta. Toistaiseksi hankaluutena on se, että Kortesalmen rajanylityspaikka on epävirallinen ja tarkoitettu pääasiassa puunkuljetukseen. Toiveita kuitenkin on, että Kortesalmesta tulee lähivuosina virallinen, jolloin myös turistien kulku sen kautta helpottuu.

Kalastus- ja luontoelämyksiä Venäjän Pääjärvellä ja Paanajärvellä

Kun vapa taipuu kaarelle, syntyy veneessä säpinä. Alkaa kalan väsytys, viereiset siimat kelataan pois ja haavi otetaan valmiiksi. Taimen taistelee aikansa, mutta päätyy lopulta veneeseen. - Komea kala, kiittelevät veneessä olijat.

Amerikkalaisissa lentokoneissa rähistään entistä rajummin

Väkivaltaisuudet ja häiriköinti ovat yleistyneet Yhdysvaltojen lentoliikenteessä.

Itämeren radioaktiivisuudesta selvitys

Itämeren radioaktiivisuudesta tehty laaja selvitys päätyy arvioon, jonka mukaan meren radioaktiivisuudesta ei ole uhkaa alueen asukkaiden terveydelle.

Saksa maksaa miljardikorvauksia natsi-Saksaan pakkotyöhön joutuneille

Saksa sitoutui maanantaina maksamaan 10 miljardin Saksan markan eli reilun 30 miljardin markan korvaukset yli miljoonalle vielä elossa olevalle sotavangille ja ulkomaalaiselle siviilille, jotka joutuivat orja- tai pakkotyöhön Hitlerin natsi-Saksassa toisen maailmansodan aikana.

Unkari supisti väkevien tuonnin 2,5 desilitraan

Unkarissa on otettu käyttöön uudet tullimääräykset, joiden mukaan Unkariin tuleva ulkomaalainen saa tuoda mukanaan ainoastaan 2,5 desilitraa väkeviä alkoholijuomia ja yhden litran viiniä.

Floridan tupakoitsijoille 145 miljardia dollaria

Miamissa Floridassa koolla ollut tupakkaoikeuden valamiehistö on päättänyt Yhdysvaltojen historian kaikkein aikojen suurimmasta vahingonkorvauksesta.

Montenegrossa nousseet itsenäisyyshaaveet aiheuttavat kiistaa

Puheet mahdollisesta itsenäisyydestä ovat aiheuttaneet syviä kiistoja Montenegrossa, joka nyt on Jugoslavian osavaltio. Osavaltion johtajat ovat nyt lisääntyvien paineiden alla kansanäänestyksen järjestämisestä asiassa.

Algeria vaikenee uusista väkivaltaisuuksista

Algerian hallitus on pysytellyt hiljaa maassa hiljattain tapahtuneista väkivaltaisuuksista. Noin 200 ihmistä on murhattu heinäkuun alusta lähtien iskuissa, joita hallitus ei ole vahvistanut tapahtuneiksi.

Suomalaiset valvovat joukkohautojen avaamista Bosniassa

Pääosin suomalaisista koostuva Cimic-rauhanturvakomppania on kuluvalla viikolla valvonut Bosniassa joukkohautojen avaamista.

Väkivalta lisääntynyt rajusti Britanniassa

Väkivaltarikokset ovat lisääntyneet rajusti Britanniassa, ilmenee vastikään julkaisusta tilastosta.

Putinin ote alueista tiukentuu Venäjällä

Venäjän presidentin Vladimir Putinin pyrkimykset vahvistaa keskusvaltaa etenivät keskiviikkona, kun parlamentin alahuone eli duuma hyväksyi kaksi aluejohtajien valtaa vähentävää lakia.

Viikon varrelta - ulkomaat lyhyesti

Tapahtui näinä päivinä...

Sivun alkuun