Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Kotimaa


Myös karhut marjastavat

Marjastuskauden alkaessa metsissä liikkujan kannattaa muistaa itseään suurempien metsäneläinten olemassaolo. Pelkoon ei ole aihetta, mutta varovaisuus on paikallaan.

Karhut osaavat viettää siestaa vaikka liikkuvat pitkiä matkoja

Karhut liikkuvat pitkiä matkoja ruokansa perässä. Ne osaavat myös viettää hellepäivinä siestaa ja pysyvät pienellä alueella.

Itä-Suomen matkustajalaivoilla menossa vilkkain purjehduskausi

Sisävesien matkustajalaivoilla on menossa kesän vilkkain purjehduskausi Itä-Suomessa. Viileä alkukesä karkotti asiakkaat, mutta aurinkoinen ja lämmin heinäkuu on lisännyt merkittävästi matkustajia aluksilla.

Hyväntekeväisyydellä pyyhkii nousukaudesta huolimatta hyvin

Nousukausi on paisuttanut hyväntekeväisyysjärjestöjen keräystuottoja odotettua enemmän. Keräyksiin osallistuu entistä laajempi lahjoittajien kirjo.

Metsäpalojen jälkivartiointi nykyisin maanomistajan vastuulla

Tämän kesän metsäpalot muokkaavat metsäpalojen jälkivartioinnin kustannuksista käyttöön otettavan korvausmenettelyn. Kosteasta kesästä huolimatta vakuutusyhtiöillä ovat jo ensimmäiset metsäpalojen jälkivartiointia koskevat korvausvaatimukset käsittelyssä.

Salama tappaa entistä harvemmin

Salaman iskuun ei tiettävästi ole tänä vuonna Suomessa kuollut kukaan. Läheltä-piti-tapauksia on ollut muutamia.

Automurtojen määrä selvässä kasvussa

Automurtoja on alkuvuoden aikana tehty Etelä- ja Länsi-Suomessa lähes ennätystahtiin. Autojen luvattomien käyttöönottojen määrä on puolestaan laskussa koko maan tasolla, mutta pelkästään Helsingissä tammi-kesäkuussa rikoksen kohteeksi joutui 43 autoa vuorokaudessa.

Kesäiseen luontoon pääsee myös pyörätuolilla

yörätuolilla liikkuminen ei enää ole este virkistävälle ja rentouttavalle hetkelle puiden havinassa. Liikuntaesteisille sopivia luontopolkuja, kalastuslaitureita ja laavuja on viime aikoina noussut eri puolille Suomenniemeä.

Luonnon rohdoskasvit kelpaavat jo kaupallekin

Asenteiden vähittäinen pehmentyminen ns. koululääketieteen puolella on avaamassa myös Suomessa suotuisampia näkymiä luonnonkasvien keruulle ja kaupalliselle hyödyntämiselle.

Arabiemiirikunnat ostaisi vettä Suomesta

Arabiemiirikuntien taholta on varovasti konsultin kautta tiedusteltu Helsingin Vedeltä mahdollisuutta ostaa juomavettä.

Aranda selvittämään myrkyllisen sinilevän syntymekanismia

Merentutkimuslaitos haluaa selvittää myrkyllisen Nodularia spumigena -sinilevän tuoton syntymekanismin. Tutkijoita askarruttaa, onko levän myrkyllisyys ominaisuus, joka on sidottu johonkin levän geeni-pätkään. Siinä tapauksessa levä saattaisi tuottaa myrkkyä riippumatta siitä, millaisessa ympäristössä se on.

Suomi voisi olla ylpeä kaksikielisyydestään

Suomea ei tunneta maailmalla kaksikielisenä maana. Vain Skandinaviassa tiedetään, että Suomessa on kaksi virallista kieltä, suomi ja ruotsi. Muut monikieliset Euroopan maat Sveitsi ja Belgia tuovat kaikissa yhteyksissä ylpeinä esiin kieliensä moninaisuuden.

Viikon varrelta - kotimaan uutisia lyhyesti

Sivun alkuun