Nykypäivä

kokoomus

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Ajassa


Lemmikkieläinaiheisia nettisivustoja, osa 1

Internetistä löytyy lukuisia toinen toistaan parempia lemmikkieläinsivustoja. Vaikka sulkisi pois sekä vieraskieliset että omille lemmikeille omistetut sivut, jäljelle jää silti satoja toinen toistaan parempia sivustoja.

Microsoftin sähköpostiohjelmassa jälleen vakava tietoturva-aukko

Ohjelmistojätti Microsoftin tuottamista Outlook ja Outlook Express -sähköpostiohjelmista on jälleen löytynyt hakkerin mentävä reikä. Tietoturva-aukko mahdollistaa hakkerille hyvin runsaat mahdollisuudet tuhota tiedostoja tai suorittaa vahingollisia ohjelmia.

Piratismi vaarantaa popmusiikin tulevaisuuden

Vuosi 2000 on ollut suomalaiselle popmusiikille historiallista aikaa. HIM, Bomfunk MC's ja viimeisimpänä Darude ovat nousseet listoille eri puolilla maailmaa. Varauksettomaan riemuun ei silti ole syytä, koska laittomien kopioiden kauppa uhkaa yhä vakavammin koko musiikkiteollisuutta.

Lomamatkan puutteista kannattaa valittaa jo paikalla

Kotimaan lomista ja ulkomaan valmismatkoista saapuu tällä hetkellä valituksia Kuluttajavalituslautakuntaan tasaiseen tahtiin. Moni lomamatkaan pettynyt on tyytymätön myös jälkikäteiseen korvaukseen, sillä se jää helposti muutamaan sataan markkaan.

Pulloveden paremmuus pitkälti mielikuva

Pakattua vettä löytyy markkinoilta monena eri vaihtoehtona. Vaikka raaka-aine on sama, pyritään vesimerkkejä markkinoimaan eri tavoin. Milloin vesipullo yhdistetään osaksi kotimaisen vaatetustehtaan trendikästä sisustussarjaa, milloin etiketissä taas mainostetaan Joulupukin virallista lähdevettä. Varsinaisia paremmuus- tai terveellisyyseroja ei vesistä kuitenkaan juuri löydy.

Kirjakassi kevenee kesällä

Kesällä luetaan dekkareita, pokkareita, kevyitä tietokirjoja ja vetäviä elämäkertoja. Opetusvideoista ehdottoman suosittuja ovat tanssikurssit.

Ympäristön virikkeet vaikuttavat lapsen kielelliseen kehitykseen

Ympäristön virikkeillä on suuri vaikutus lapsen kielen kehitykseen. Aikuisen kanssa leikkiminen, lukeminen ja keskusteleminen on lapselle tärkeää niin sanavaraston kuin kielenkäytönkin kannalta. Television eteen istuttaminen ei korvaa sitä, että lapsen kanssa kommunikoidaan jo vauvaiästä lähtien.

Rosvopaistia maakuopassa

Eräs suomalaisen kesän suuria syömisen iloitteluita on valmistaa maakuopassa rosvopaistia.

Ensimmäiset hillat jo sankojen pohjilla

Ensimmäiset hillat on jo kerätty talteen Pohjois-Suomessa. Avosoiden marjat ovat kypsyneet niin Oulun seudulla kuin Etelä-Lapissakin. Pohjoisemmassa Lapissa hillat kypsyvät heinä-elokuun vaihteessa.

Ruokalautaselta löytyy yhä useammin kasviksia

Suomalainen syö tänään huomattavasti enemmän vihanneksia, hedelmiä ja marjoja kuin vielä 80-luvulla. Maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskuksen ravintotaseiden mukaan kasvisten kulutus on yli kolminkertaistunut viimeisten 15 vuoden aikana.

Etelä-Karjalassa maistuu särä rieskan kera

Itä-Suomi on uuniruoka-aluetta, joka näkyy myös eteläkarjalaisessa ruokaperinteessä. Maakunnassa liharuoat on valmistettu uunissa erilaisissa poteissa.

Ravut keitettävä reippaasti kiehuvassa vedessä

Vuosittaisten rapujuhlien lähestyessä on jälleen aika kaivaa esiin saksiniekkojen valmistusohjeet.

Viikon pelidemo - The Nightmare Child

Viikon vitsit - Jokes

Pieni kevennys muuten niin ankeaan arkeen.

Sivun alkuun