Nykypäivä

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Politiikka


Esko Ahon matka Harvardiin herättää kysymyksiä

Keskustan puheenjohtaja Esko Ahon Harvardiin lähtö on herättänyt joissain piireissä epäilyksiä. Entinen ulkoministeri, nykyinen Arizonan yliopiston professori, Keijo Korhonen kritisoi Ahon eduskunnalle antaman selvityksen totuudenmukaisuutta. Jotkin seikat liittyen Ahon vierailuun vaikuttavat poikkeavan normaalikäytännöistä. Kiinnostusta herättää esimerkiksi Ahon USA-vuoden todellinen rahoitus.

Tietoyhteiskunta ja teknologia budjetin painopisteinä

Koulutus, tietoyhteiskunta ja teknologia ovat ensi vuoden budjetin eräitä keskeisiä painopisteitä. Niihin liittyviä hankkeita löytyy jo useimpien ministeriöiden budjettiesityksistä.

Kuuden miljardin markan veroale yllätti

Valtiovarainministeri Sauli Niinistön (kok.) keskiviikkona julkistaman valtiovarainministeriön budjettiehdotuksen veroale yllätti suuruudellaan. Kuusi miljardia on enemmän kuin juuri kukaan uskalsi aiemmin vaatia saati sitten odottaa.

Veroalen taustalla valtiontalouden myötätuuli

Valtionvarainministeri Sauli Niinistön (kok.) keskiviikkona esittelemä budjettiesitys perustuu oletuksiin valtiontalouden myötätuulesta, jossa vahvana pohjavireenä on informaatioteknologian tuottavuuden kasvu.

Tulonhankkimisvähennys nousee 3000 markkaan

Palkansaajien tulonhankkimisvähennystä ehdotetaan nostettavaksi ensi vuonna nykyisestä 2 400 markasta 3 000 markkaan.

Veroale on perusteltu

Teollisuuden ja työnantajain keskusliitto TT on tyytyväinen valtiovarainministeriön keskiviikkona julkistamaan esitykseen kaikkiaan kuuden miljardin markan tuloverokevennyksistä.

Ay-liike yllättyi Niinistön avauksesta

Palkansaajajärjestöjen ensi reaktiot valtiovarainministeri Sauli Niinistön (kok.) veroaleen olivat yllättyneitä ja varauksellisia.

Veronkevennykset saavat kannatusta

Valtiovarainministeriön budjettiesityksen veronalennusesitykset saavat myönteistä vastakaikua niin yrittäjiltä kuin oppositioltakin. Sekä Suomen Yrittäjät, että keskustan vt. puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki pitävät verotuksen keventämistä perusteltuna.

"Taloudellinen liikkumavara suunnattava kuntien peruspalveluihin"

Kuntaliitto pitää tärkeänä, että valtion talouden ohella parantunut kunnallistalouden liikkumavara voidaan käyttää kunnallisten peruspalveluiden kohentamiseen kaikissa kunnissa.

Suomalaiset uskovat veroviranomaisten oikeudenmukaisuuteen

Suomalaiset pitävät veroviranomaisten toimintaa oikeudenmukaisena. Myös veroviranomaisten ammattitaito ja palvelualttius saavat kiitosta. Sen sijaan verottamisen oikeudenmukaisuuteen yleensä ja verotettavien yhdenmukaiseen kohteluun ei uskota.

Orimattilan 30-vuotias UKK-arkisto on kekkostutkijan Eldorado

Mitä yhteistä on "Kreivi" Pertti Ylermi Lindgrenillä, Yhdysvaltain presidentti Richard M. Nixonilla ja marsalkka Josip Broz Titolla, saattaisi tietokilpailumies Reijo Salminen kysyä.

Kunnilta kouluihin 1,5 miljardia ylimääräistä

Kunnat käyttivät toissa vuonna peruskouluihinsa yhteensä 1,5 miljardia markkaa enemmän kuin valtion niukaksi moititut laskentaperusteet edellyttäisivät. Siitä huolimatta Suomesta löytyi kolmisenkymmentä kuntaa, jossa opetusta annettiin laskettua halvemmalla.

Vähemmistöjen oikeuksista ei vielä sopua EU:n perusoikeuskirjaan

Vähemmistöjen oikeuksien tunnustaminen on osoittautunut vaikeaksi EU:n perusoikeuskirjan valmisteluissa.

"EU oikealla tiellä uusiutuvan energian edistämisessä"

Suomen luonnonsuojeluliitto kiittelee EU-direktiiviehdotusta uusiutuvilla energialähteillä tuotetun sähkön edistämisestä sähkön sisämarkkinoilla.

Viikon varrelta - politiikkaa lyhyesti

Sivun alkuun