Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Kotimaa


Seksuaalivähemmistöt haaste koulun seksuaalikasvatukselle

Homot ovat ihan ok, mutta on oikein, että homopareilla ei ole mahdollisuutta lapsen adoptoimiseen. Näin tuntuu ajattelevan moni Suomen lukiolainen.

Tutkija Heikki Sariola: Pienimmille huoleton elämä

Lasten ahdistelijoista huolestuneet vanhemmat voivat varoittaa lapsia. Nuoria voidaan varoittaa lähtemästä missään tapauksessa ventovieraiden mukaan, autoon tai asunnolle, sanoo tutkija Heikki Sariola Lastensuojelun keskusliitosta.

Pedofiilit ovat "sopiva" vihollinen

Monet vanhemmat pelkäävät pedofiilien hyökkäävän lastensa kimppuun. Pelko on ymmärrettävä, mutta samaan aikaan unohtuvat yleiset lasten ongelmat, kuten vanhempien poissaolo ja lasten turvattomuus sekä alkoholismi ja väkivalta perheissä.

Lapsi on kokemustensa paras asiantuntija

Lapsi on omien kokemustensa paras asiantuntija. Vain kysymällä lapselta itseltään saadaan tietoa siitä, miten lapsi kokee esimerkiksi väkivaltatilanteet kotona.

Jalkaväenkenraali Ehrnrooth: Suomi vetää viisasta NATO-linjaa

Jalkaväenkenraali, Mannerheimristin ritari Adolf Ehrnrooth pitää Suomen NATO-linjauksia viisaana politiikkana. Hänen mielestään menetellään oikein, kun NATO:on ei olla suin päin ryntäämässä.

Autoilijoita valistetaan kännykän käytön vaaroista

Matkapuhelimen turvallista käyttöä autoillessa aiotaan edistää maanantaina alkaneella kampanjalla.

Sosiaali- ja terveystoimi työväkivallan riskiala

Uhkailua ja väkivaltaa kokee työssä käyvistä suomalaista noin neljä prosenttia. Työväkivallan riskialoilla, kuten terveydenhuollossa ja sosiaalityössä, näitä kokemuksia on yli kaksi kertaa enemmän.

Asbesti suurin syyllinen ammattitautikuolemiin

Asbesti on suurin syyllinen viime vuonna sattuneisiin ammattitautikuolemiin. Viimevuotisista 107 ammattitautikuolemasta asbestin aiheuttamia oli peräti 103.

Suomen autokanta yhä iäkkäämpää

Vaikka Suomessa ajettiin jo vuoden 1998 lopulla EU:n iäkkäimmillä henkilöautoilla, maamme autokannan keski-ikä on kasvanut edelleen. Vuodenvaihteessa Suomen henkilöautot olivat keskimäärin 10,25 vuotta vanhoja. EU-vertailua viime vuodesta ei ole vielä tehty.

Paloilmoittimen ilmoituksista 97 % erheellisiä

Suomessa on noin 11 000 automaattista paloilmoitinta. Laitteiden määrä lisääntyy jatkuvasti. Näistä laitteistoista aluehälytyskeskuksiin tulevista automaattisista paloilmoituksista on noin 97 prosenttia erheellisiä, kertoo tuore Sisäministeriön selvitys.

Katulämmityksen suosio kasvaa

Katujen lämmittäminen yleistyy. Viime vuosina Suomen kaupunkeihin on rakennettu useita lämmitysjärjestelmiä, joilla katuja pidetään puhtaana lumesta. Pääosa katulämmitysjärjestelmistä on rakennettu katujen kävelyalueille.

Savonlinnassa alkaa ainutlaatuinen rautatiesillan uudistustyö

Ratahallintokeskus uudistaa Kyrönsalmen rautatiekääntösillan Savonlinnassa. Siltahanke käsittää muun muassa sillan vanhentuneen mekaanisen kääntökoneiston vaihtamisen kaukokäyttöiseksi ja uuden pintakäsittelyn.

Sivun alkuun