Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Ulkomaat


Kolumbian sissisodan voimanlähteenä huumehöyry

Kolumbian hallitus neuvottelee sissien kanssa ja odottaa USA:sta suurta apupakettia huumeiden ja sissien vastaiseen taisteluun. Kaikki eivät kuitenkaan ole neuvottelupöydässä, eikä apupaketista välttämättä ole apua.

Työttömyys jäytää tulvien koettelemaa Venezuelaa

Työttömyys on joulukuisen tulvakatastrofin jälkeen suurin ongelma Venezuelan pahimmilla tuhoalueilla. Vargasin osavaltiossa työttömiä on arviolta 60 prosenttia, mikä ajaa kovia kokeneita ihmisiä entistä suurempaan ahdinkoon.

Tietokonehakkereista vähän johtolankoja

Internetin suosituimpia sivuja Yhdysvalloissa kolmen päivän ajan tukkineiden tietokonevandaalien jäljittäminen ei ole helppoa.

Japanin naisilla vielä pitkä matka vallan huipulle

Vaikka Japani sai ensimmäisen naispuolisen maaherransa (kuvernöörinsä) samana päivänä kuin Suomi sai ensimmäisen naispresidenttinsä, lienee Japanin naisilla vielä vuosikymmenten taival politiikan huipulle.

Nuorten työttömyys ja huumeongelmat Pietarin arkipäivää

Katulapset ja nuorten työttömyys ovat tällä hetkellä ratkaisua vailla olevia ongelmia Pietarissa. Myös nuorten huumeiden käyttö on lisääntynyt. Kouluissa tehtyjen kyselyjen mukaan joka kymmenes pietarilainen nuori on kokeillut huumeita.

Koulutuksella katulapsesta selviytyjäksi

Ugandan pääkaupungin Kampalan kaatopaikalla miehet tonkivat esiin "hyötykäyttöön" sopivaa rojua ja pienet pojat hakevat vanhoilla muovikanistereilla juomavettä kaatopaikan ojasta.

Äärioikeiston nousu Itävallassa

Syyskuussa toimeenpannut Itävallan parlamenttivaalit toivat äänivyöryn Jörg Haiderin johtamalle oikeistopopulistiselle vapauspuolueelle (FPÖ), Puolue sai 27,2 prosenttia äänistä ja 53 paikkaa 183-paikkaiseen kansallisneuvostoon.

Presidenttiehdokas John McCain - suorapuheinen sotasankari

Yhdysvaltain republikaanipuolueen presidenttiehdokkuutta havittelevan Arizonan senaattori John McCainin merkitys kisassa on kasvanut.

Clintonin viimeinen budjetti kasvattaisi puolustusmenoja

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton esitteli maanantaina kongressille viimeisen, verovuodelle 2001 suunnatun budjettinsa.

Mesic lupasi uuden alun Kroatialle

Kroatian uusi presidentti Stipe Mesic vakuutti tiistaina vievänsä Kroatian nopeasti jäseneksi niin EU:hun kuin sotilasliitto NATO:onkin ja käyvänsä hanakasti taistelemaan suurtyöttömyyttä vastaan.

Pakolaisten paluu haaste Kroatian uudelle vallalle

Jugoslavian hajoamissodan yksi julmimmista verilöylyistä koettiin Kroatian Itä-Slavoniassa Vukovarissa syksyllä 1991. Vukovar on vielä tänäänkin, yli kahdeksan vuotta piirityksensä jälkeen, karmaiseva muistomerkki sodan kauhuista.

Brittilääkärit: Tupakka verrattavissa heroiiniin

Nikotiini aiheuttaa kokaiiniin ja heroiiniin verrattavan riippuvuuden ja siihen tulisi suhtautua samaan tapaan kuin näihin huumeisiin, sanoivat brittiläiset lääkärit tiistaina julkaistussa harvinaisen jyrkässä kannanotossaan.

YK:n kauppa- ja kehitysjärjestön kokous alkaa Bangkokissa

Talouden globalisaation hyötyjen epätasainen jakautuminen, WTO:n viimesyksyisten neuvottelujen epäonnistuminen ja maailmankaupan yhteys kehityskysymyksiin ovat aiheita, jotka nousevat esille lauantaina, kun YK:n kauppa- ja kehitysjärjestö UNCTAD aloittaa kokouksena Bangkokissa.

Viikon varrelta - ulkomaat lyhyesti

Tapahtui näinä päivinä...

Sivun alkuun