Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Talous


Amerikassa vuollaan kultaa lainapuukolla

Presidentti Bill Clintonin ensi vuoden budjetti on ylijäämäinen, ja USA:n talouskasvun odotetaan jatkuvan nykyiseen malliin. Kotitalouksien ja yritysten velat ovat kuitenkin kasvaneet niin suuriksi, että osakemarkkinoiden notkahduksella voi olla pahat seuraukset.

Pörssissä puhkotaan ennätyksiä, rajut heilahdukset todennäköisiä

Hyvä tammikuu lupaa yleensä hyvää pörssivuotta, mutta suomalaisanalyytikot toppuuttelevat innokkaimpia. Helsingin Pörssi tuskin nousee viime vuoden käsittämättömään tahtiin kuluvanakin vuonna.

Teollisuusmaiden yhteisöverokantojen aleneminen hidastunut

Teollisuusmaiden keskimääräinen yhteisöverokanta kuluvan vuonna on 34,1 prosenttia, kun se viime vuonna oli 34,8 prosenttia. Verokannan lasku hidastui hieman edellisestä vuodesta, jolloin OECD:n keskimääräinen yhteisöverokanta oli 36 prosenttia.

Verotuksella merkittävä vaikutus sukupolvenvaihdoksessa

Verotuksella on merkittävä vaikutus perheyritysten sukupolvenvaihdoksissa. Myös sopivan jatkajan löytymistä pidetään keskeisenä. Lähes 90 prosenttia yrityksistä toivoo myös tarkistuksia perintö- ja lahjaverotusta koskeviin säädöksiin sukupolvenvaihdoksen osalta.

Vientikysyntä vauhdittaa suhdannenousua

Teollisuuden, rakennusalan ja teollisuuden palvelujen suhdannenousu jatkuu torstaina julkistetun suhdannekyselyn mukaan vakaasti lähikuukausina.

Tekniikan kehitys ei juuri vähennä korttipakkaa lompakosta

Vaikka pankki- ja maksukortteja kehitetään koko ajan entistä älykkäämmiksi, edes asiantuntijat eivät usko, että yhteen korttiin päästään nopeasti, jos koskaan.

Pankkikortille tulossa pikkuveli

Markkinoille on tulossa uusi käteismaksukortti. Se eroaa nykyisistä pankkikorteista, sillä ennen jokaista kortin käyttöä tarkistetaan, että tilillä on tarpeeksi rahaa.

Puolijohdemarkkinat vahvassa kasvussa

Maailman puolijohdemarkkinat kasvoivat viime vuonna lähes 19 prosenttia 149 miljardiin dollariin. Puolijohteita myytiin puolijohdeteollisuuden toimialaliiton SIA:n mukaan enemmän kuin koskaan aiemmin.

Johtajat ovat valmiita tinkimään hyvinvoinnistaan yrityksensä vuoksi

Lähes joka toinen yritysjohtaja on valmis tinkimään hyvinvoinnistaan lisätäkseen yrityksensä menestystä.

Pankkien luotonanto kasvoi 10,6 prosenttia 1999

Pankkien nopea luotonannon kasvu jatkui viime vuonna. Uusia luottoja nostettiin Suomen Pankin rahoitusmarkkinakatsauksen mukaan pankeista viime vuonna nettomääräisesti 34,8 miljardia markkaa eli yhtä paljon kuin vuotta aiemmin.

Tutkimus: Ulkomainen omistus saattaa ohjata lyhytnäköisiin investointeihin

Ulkomaisten omistajien vaatimukset saattavat vaikuttaa suomalaisyritysten investointeihin tavalla, josta voi pitkällä tähtäimellä koitua myös riskejä, päätellään kauppa- ja teollisuusministeriön LTT-Tutkimuksella teettämässä selvityksessä.

Sijoitukset kehitysmaihin taas uuteen ennätykseen

Kehitysmaihin tehdyt suorat sijoitukset nousivat viime vuonna 198 miljardiin dollariin eli suuremmiksi kuin koskaan aiemmin. Sijoitusvirta kasvoi YK:n kauppa- ja kehityskonferenssin UNCTAD:n ennakkotietojen mukaan vajaat 15 prosenttia edellisvuoden 173 miljardista dollarista.

Vuonna 1998 nostettiin pääomatuloja 29 miljardia markkaa

Keskuskauppakamarin veroselvityksen mukaan luonnolliset henkilöt saivat vuonna 1998 pääomatuloja 29 miljardia markkaa. Selvityksen mukaan merkittäviä pääomatulojen saajia olivat myös työttömyysturvaetuuksia saaneet henkilöt ja lapsiperheet.

Metalli ja elektroniikka vahvassa nousussa

Viennin hyvä veto ja kotimainen kysyntä ovat vahvistaneet tuntuvasti metalliteollisuuden kasvuodotuksia.

Viikon verovinkki

Viikon varrelta - kotimaan talousuutisia lyhyesti

Viikon varrelta - ulkomaisia talousuutisia lyhyesti

Sivun alkuun