Nykypäivä

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Kotimaa


Terveyserot kasvavat kuin tuloerot

Terveyserot käyttäytyvät vähän samaan tapaan kuin tuloerot. Terveyspoliittisista ponnisteluista huolimatta meitä suomalaisia ei saada tasatervehdytettyä, vaan terveyserot päinvastoin kasvavat tuloerojen tavoin eri väestöryhmien kesken ja eri alueiden välillä.

Loppiaismuistio

Loppiaisaattona voi vielä hoitaa pankki-, kauppa- ja postiasioitaan, mutta loppiaisen ajaksi palvelut sulkevat ovensa. Aattona kaupoissa, pankeissa ja posteissa voi asioida normaaleina aukioloaikoina.

Professori Alanko: Tulipahan töitä yhden päivämäärän vuoksi

Maaginen tietokonepäivämäärä 00.00.00 tuli ja meni - ja kansa meillä sekä muualla ehti jo hengähtää helpotuksesta. Eikä syyttä, sillä professori Timo Alanko Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitokselta uskoo, ettei isompia vikoja ilmenekään.

Ydinvoima-asenteet ennallaan

Energia-alan Keskusliitto Ry:n Finergyn energia-asenteita kartoittavan tutkimuksen mukaan suomalaisten suhtautuminen mahdollisesti rakennettavaan viidenteen ydinvoimalaan ei ole viimeisen vuoden aikana juurikaan muuttunut.

Rokotteilla jo kiire

Influenssaepidemian huippua odotetaan maahamme tammikuuksi. Tällä hetkellä Euroopasta saapunutta influenssaa esiintyy jo ainakin kymmenellä paikkakunnalla.

Uusi vuosituhat vie kohti ekotehokasta Suomea

Uusi vuosituhat vakiinnuttaa ympäristöpolitiikkaan uudenlaisen tavoitteen: Suomessa on opittava lisäämään ekotehokkuutta. Enää ei seurata pelkästään sitä, kuinka paljon tehtaan piipusta tai jätevesiviemäristä tulee ulos. Seuraavaksi katsotaan, kuinka paljon tehtaaseen viedään sisään ja mitä tällä panoksella saadaan aikaan.

Luonto ja teknologia ovat tulevan arjen puolikkaita

Helsinkiin ahtautuminen on tullut tiensä päähän. Ensi vuosituhannen alussa pääkaupunkiseudun lähikunnat ja maaseudun kasvukeskukset vetävät asukkaita pääkaupungista ja sen liepeiltä.

Koulu kasvattaa 2000-luvulle

Uuden vuosituhannen kynnyksellä koululta vaaditaan yhä enemmän. Oppia pitäisi antaa niin kielissä, geeniteknologiassa kuin metsäntuntemuksessakin, mutta listalta löytyy myös muuta: asenteita, arvoja, ajattelun taitoja. Luokassa ja välitunnilla kasvaa Kansalainen 2000.

Suomessa ei aineksia antisemitismiin

Juutalaisvastaisuuden historian ulottuminen yli kahdentuhannen vuoden taakse saattaa yllättää suomalaisen lukijan, jolle ilmiö lienee tutumpi Kolmannen valtakunnan vaiheista tällä vuosisadalla.

Arvojen vuosituhat tulossa

Hyvään elämään kuuluu ihmisyys eikä teknologian koneet. Antiikintutkija Päivi Setälän mukaan ihmisillä tulisikin olla viisaita kysymyksiä esittää ihmisyydestä ensi vuosituhannella.

Mihin naisen pitäisi uskoa

Helsingin yliopiston naistutkimuksen professori Aili Nenola ei usko naisten ottavan opillista tai muutakaan valtaa ensi vuosituhannella evankelis-luterilaisessa kirkossamme. Sen sijaan kirkko ja valtio todennäköisesti erotetaan toisistaan, mikä merkitsee kirkon hajoamista useisiin eri suuntauksiin.

Lämmönsäätö kotien suurin Y2K-ongelma

Kotitalouksien suurimman millennium-riskin muodostaa lämmönsäädön järjestelmä, arvioi Vakuutusyhtiöiden keskusliitto.

Suomi kiinnostaa opiskelumaana yhä enemmän

Suomalaisten opiskelijoiden kiinnostus opiskelijavaihtoon kasvaa edelleen. Myös Suomi kiinnostaa ulkomaisia opiskelijoita aiempaa enemmän.

Poliisi suhtautuu sallivammin vuodenvaihteen julkijuopotteluun

Julkijuopottelun kieltävä järjestyssääntö joutuu vuodenvaihteessa monessa kunnassa koetukselle, kun kansa ahtautuu kaduille ja toreille kuohuvien kaatoon. Alkoholin nautiskelu on kokonaan kielletty julkisilla paikoilla muun muassa Helsingissä, Tampereella ja Oulussa.

Säteilyturvakeskus valppaana uutena vuonna

Säteilyturvakeskus STUK satsaa lujasti vuoden 2000 vastaanottamiseen työpaikalla.

Suomalaiset hamstraavat joditabletteja - kysyntä kolminkertaistunut

Suomalaiset varautuvat vuosituhannenvaihteen säteilyonnettomuusriskiin hamstraamalla joditabletteja varastoon.

Sivun alkuun