Nykypäivä

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Talous


Euron vuosi 1: Euro nousi maailmanvaluutaksi dollarin rinnalle

Euroopan unionin yhteisen rahan euron käyttöönotto vuoden 1999 alussa onnistui hyvin. Yhdentoista euron ensi vaiheessa käyttöön ottaneen maan siirtyminen euroon sujui ongelmitta ja monen vuoden huolellisten valmistelujen ansiosta jopa selvästi ennakko-odotuksia paremmin.

Eurojen valmistus täydessä vauhdissa

Eurooppalaisten palkansaajien ja kuluttajien elämään euro ei vielä alkutaipaleellaan vaikuttanut dramaattisesti.

Maailmantalouden kriisit hellittivät vuonna 1999

Vuosi 1999 jää kansainvälisessä taloudessa historiaan uuden maailmanvaluutan, euron syntymävuotena. Euro sai menestyksekkään tulikasteen markkinoiden avauduttua 4. tammikuuta, mutta myöhemmin sen heikkenevä kurssikehitys nousi alituiseksi puheenaiheeksi.

Talouden vuosikatsaus: Nokialla meni lujaa, Pohjola päätyi pilkottavaksi

Kotimaan taloudessa ensimmäistä EMU-vuotta värittivät Nokian huikea nousu ja vakuutusalan uusjako. Kädenvääntö Suomi-yhtiön tulevaisuudesta koitui lopulta Pohjolan kohtaloksi.

Amazon houkutteli eniten nettiostajia jouluviikoilla

Kirjoja, cd-levyjä, ohjelmistoja ja pelejä myyvä Internet-kirjakauppa Amazon.com oli joulun verkkokaupan valtias, arvioi newyorkilainen tutkimusyhtiö Media Matrix.

Listautumisantien arvo kipusi 69 miljardiin dollariin USA:ssa

Pörssiin listautuvien yritysten osakeantien arvo kipusi ennätysmäiseen reiluun 69 miljardiin dollariin vuonna 1999 Yhdysvalloissa, arvioi newyorkilainen pankkiiriliike Thomson Financial Securities.

Helsingin pörssi nousi eniten koko maailmassa

Helsingin pörssin hurja nousu veti sen maailman pörssien ykköseksi, kun verrataan vuoden aikana tapahtunutta kurssien nousua. Joulukuun loppupäivien pörssi-indeksien perusteella Helsinki oli ainoa pörssi, joka ylsi viime vuonna ällistyttävään kolminumeroiseen kurssinousuun.

Uusi tekniikka sekä syö että luo työpaikkoja

Työn ja teknologian suhdetta on pohdittu siitä saakka, kun ensimmäiset koneet keksittiin. Vuosituhannen vaihteessa kuuma kysymys on, kuinka tietotekniikan huima kehitys vaikuttaa työpaikkojen määrään ja laatuun.

Asunnonostaja markkinoinnin varassa - Rahoitusvaihtoehtoja mahdoton vertailla

Omistusasuntojen kysynnän vilkastuttua rakennusliikkeet ovat syytäneet uusia rahoitusmalleja ja tuotenimiä markkinoille tiuhaan tahtiin. Varsinkin ensimmäistä kertaa asuntokauppaa suunnittelevalle vaihtoehtojen vertailu on kuitenkin mahdotonta ja sopimusehdotkin voivat tuoda yllätyksiä.

Valtio tukee asunnonostajaa

Valtio tukee asunnonostajaa ensi vuonna samaan tapaan kuin tänäkin vuonna. Mitään suuria muutoksia ei ole luvassa sen enempää rahoitusmuotoihin kuin markkamääriinkään, sanoo ylijohtaja Martti Lujanen ympäristöministeriöstä.

Idänkauppa muuttaa muotoaan

Suomalaisyritykset ovat tulleet selvään tienhaaraan Venäjän-kaupassa, ilmenee Idänkaupan Vientipalvelut -julkaisun tuoreesta selvityksestä.

Väitös: Venäläiset yritykset eivät selviä matkimalla

Venäläiset yritykset eivät selviä talousmuutoksesta jäljittelemällä länsimaisia yrityksiä, vaan niiden pitäisi itse osata valita käyttöönsä parhaiten sopivat länsimaiset talousopit, toteaa tutkimusjohtaja Ph.D. Kari Liuhto.

Viikon varrelta - kotimaan talousuutisia lyhyesti

Viikon varrelta - ulkomaisia talousuutisia lyhyesti

Sivun alkuun