BACK
AJASSAKajaanista Caracasiin

Mikko Klemetti on entinen sissipäällikkö. Hän johti useampaa Osasto Marttinaan kuuluvaa kaukopartiota jatkosodassa. Tuolloin hän oli nuori vänrikki, jonka eräskin partio viipyi linjojen takana 61 vuorokautta, ja toinen talsi Karjalan soita yhtä kyytiä peräti 920 kilometriä.

Viikon vitsit

Pieni kevennys muuten niin ankeaan arkeen.

”Suomalaisten pitäisi tuottaa virtuaalisia opetuspaketteja”

Tampereen teknillisen korkeakoulun rehtori Jarl-Thure Eriksson esittää, että Suomessa pitäisi aloittaa virtuaalisen opetusmateriaalin tuotanto. TTKK:n avajaisissa puhuneen valtiovarainministeri Sauli Niinistön mukaan hallituksen tarkoituksena on nostaa Suomen tutkimus- ja kehittämistoiminnan rahoitus pysyvästi maailman mestaruussarjaan.

Puhelinpalveluiden tarjoajille ehdotettu palveluiden itsesääntelyä

Liikenneministeriö ehdottaa, että puhelinpalvelujen tarjoajat alkaisivat itsenäisesti valvoa palveluiden tarjontaa ja markkinointia. Ministeriön ehdotuksen mukaan puhelinpalveluiden tarjoajien tulisi muodostaa itsesääntelyorganisaatio valvomaan palveluita.

Runsas omenansyönti pienentää keuhkosyöpäriskiä

Paljon omenia syövien suomalaisten riski sairastua keuhkosyöpään on pienempi kuin niillä maamiehillä, jotka eivät omenoista piittaa.

Kunnon kalamies tainnuttaa ja laskee veren

Kalan laatu huononee, jos sitä säilytetään elävänä pyynnin jälkeen. Tämä johtuu kalan lihaksiin kertyvästä maitohaposta. Oikealla alkukäsittelyllä kalasta tulee maukkaampaa ja se säilyy paremmin. Kala säästyy myös hitaalta tukehtumiskuolemalta.

Ajan suunnassa lyhyesti

Kännykänsoiton SM ratkottiin Loviisassa. Maailman korkein pilvenpiirtäjä Shanghaihin. Geenilöytö Uudessa-Seelannissa saattaa mullistaa karjatalouden. Ei pidä sammua olutlasin päälle. Barometri: Kärjistääkö tietoyhteiskunta sosiaalisia eroja? Tietoverkko: Sähköistä kauppaa 55 miljardilla.

Lue cd-rom arvostelut Verkkouutisten Arkistosta.