Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Ulkomaat


Brittikonservatiivit kauppaavat tervettä järkeä

Englannin konservatiivipuolue oli koolla viime viikonloppuna Harrogatessa kauppaamassa uutta imagoaan ja terveen järjen kampanjaansa. Tähtäimessä ovat paikallisvaalit ja etenkin hieman yli vuoden kuluttua pidettävät parlamenttivaalit.

CITES-kokous alkoi: Norsunluun kaupasta luvassa lihava riita

Afrikan savannien valtiaan, norsun, kohtalo on jälleen kuuma puheenaihe. Nairobissa maanantaina alkaneessa uhanalaisten kasvien ja villieläinten suojeluun keskittyvän CITES-järjestön kokouksessa on määrä päättää, sallitaanko norsunluun kauppa jälleen.

Venäjä menetti äänioikeutensa EN:ssa

Euroopan neuvosto rajoittaa Venäjän jäsenoikeuksia Tshetshenian sodan vuoksi. EN:n parlamentaarinen yleiskokous hyväksyi torstaina Strasbourgissa esityksen Venäjän valtuuskunnan äänioikeuden hyllyttämisestä.

Sosialismin jäänteet hautautuvat ostosparatiiseihin Budapestissa

Lähes 50 vuotta kestäneen sosialistisen talousjärjestelmän jäänteet ovat katoamassa Budapestin katukuvasta ja tilalle nousee valtavia ostos- ja huvikeskuksia hotelleineen, kylpylöineen ja kongressitiloineen.

Amerikkalaistutkijat vaativat geenimuunteluun tiukempaa seurantaa

Yhdysvaltain hallituksen pitäisi seurata nykyistä tiukemmin geenimuuntelua. On syytä varmistaa, että tuholaisille vastustuskykyiset kasvit eivät aiheuta vaaraa ihmisille tai ympäristölle, varoittaa maan tiedeakatemian alainen Valtakunnallinen tutkimusneuvosto.

Henkilöllisyysvarkauksien nousu huimaa USA:ssa

Henkilötietojen väärinkäyttö on yleistynyt räjähdysmäisesti Yhdysvalloissa aivan viime aikoina. Henkilöllisyysvarkauksia ilmoitettiin viranomaisille viime vuonna noin 30 000. New York Times -lehden mukaan nousu on melkoinen, sillä vuonna 1998 ilmoituksia tehtiin noin 11 000, vuotta aiemmin noin 7 800.

Katulasten suurin ongelma on yleinen mielipide

Katulapsia kauhistellaan ja paheksutaan lähes kaikissa maissa, koska he rikkovat soveliaan elämän sääntöjä. He ottavat aikuisten rooleja samaan aikaan kun monet yhteisöt ovat luopumassa perinteisistä tavoistaan.

Korruption läpitunkema Indonesia puhdistaa oikeuslaitostaan

Indonesian syyttäjälaitoksen johtajalla, apulaisoikeusministeri Marzuki Darusmanilla riittää sarkaa kynnettäväksi. Presidentti Abdurrahman Wahid on määrännyt hänet puhdistamaan Indonesian hallintokoneiston lahjonnasta ja korruptiosta.

"Yhden luukun periaate" vähensi korruptiota rajusti Kendarissa

Koillis-Sulawesin maakunnassa sijaitsevassa Kendarissa saatiin korruptiota vähennetyksi rajusti siirtämällä 13 viraston lupa-asiat yhteen toimistoon.

Molukkien levottomuudet suuri uhka Indonesialle

Kristittyjen ja muslimien väliset veriset yhteenotot Molukkien saarilla ovat tällä haavaa Indonesian hallituksen pahin päänsärky.

"Mies jolla on kirpun sydän ja hain aivot"

Japanin uusi pääministeri Yoshiro Mori on politiikan vahva veteraani, joka on luonut maineensa tiukoissa sisäpoliittisissa väännöissä. Ulkopolitiikassa hän on kuitenkin melko kokematon.

Skandaalit ja pimeä menneisyys tahraavat LDP-puoleen mainetta

Japanin uuden pääministerin Yoshiro Morin liberaalidemokraattinen LDP-puolue on hallinnut maata 1950-luvulta lähtien. Ainoastaan vuonna 1993 valta luovutettiin vuodeksi oppositiolle.

Latvia-pakotteisiin duumassa aikalisä

Venäjän parlamentin alahuone eli duuma otti keskiviikkona aikalisän Latviaa vastaan suunnattujen talouspakotteiden säätämisessä. Enemmistö palautti lakiesitykset valiokuntaan, jotta niihin tehtäisiin vielä muutoksia.

Helsingin foorumi tukee kriittistä keskustelua Euroopasta

Me haluamme tuoda Euroopan Suomeen, julistavat kirjailija ja dosentti Jari Ehrnrooth, dosentti Niilo Kauppi ja akateeminen sihteeri Hilkka Hytönen.

Viikon varrelta - ulkomaat lyhyesti

Tapahtui näinä päivinä...

Sivun alkuun