Verkkouutiset

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon äänestys

Viikon äänestysOnko Paperiliiton lakko oikeutettu?

Paperiteollisuuden lakko alkoi tiistaina. Työnantajapuolen mukaan lakon alkamisen syynä olivat Paperiliiton ylimitoitetut palkkavaatimuksia sekä kilpailijamaihin nähden moninkertaiset työajan lyhennykset.

Metsäteollisuus arvioi, että Paperiliiton esittämä kaksivuotinen sopimus nostaisi työnantajan kustannuksia tänä vuonna 6,7 ja ensi vuonna 5,7 prosenttia. Päälle tulisivat vielä palkkaliukumat.

Paperiliitto on laskenut palkkojen osalta vaatimustensa kustannusvaikutukset tänä vuonna 4,6:ksi ja ensi vuonna 4,1 prosentiksi. Lisäksi työajan lyhentäminen nostaisi kustannuksia tänä vuonna 0,4 ja ensi vuonna 1,5 prosenttia. Paperiliitossa vaatimuksia on perusteltu alan poikkeuksellisen hyvillä suhdanteilla.

Muut työntekijät ovat yleisesti hyväksyneet ensimmäisen vuoden osalta 3,1 prosentin palkankorotukset. Paperiteollisuuden keskipalkat ovat jo nyt huomattavasti korkeammat kuin esimerkiksi monien akateemisesti koulutettujen alojen keskipalkat ja keskimääräinen työaika 34,5 h viikossa.

Teollisuus laskee, että lakosta aiheutuu 200 miljoonan markan tappiot päivässä.

Mitä mieltä Sinä olet, onko Paperiliiton lakko oikeutettu?

Äänestyksen tulos:


Pitäisikö oikeutta tukilakkoihin rajoittaa lailla?

Viime viikolla kysyimme, pitäisikö oikeutta tukilakkoihin rajoittaa lailla?

Verkkouutisten lukijoiden selkeä enemmistö - 205 äänestänyttä - rajoittaisi tukilakko-oikeutta. Nykymenoon on tyytyväisiä 72 äänestänyttä. Kuusi lukijaa ei halunnut tai osannut ottaa asiaan kantaa.

IA
11.4.2000


Etusivulle