Nykypäivä

kokoomus

Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Ajassa


Kiinassa kidutetaan karhuja raa'asti sappinesteen saamiseksi

Kiinassa on paljastunut laajamittainen karhujen julma kidutus sappinesteen saamiseksi maan lääketeollisuuden tarpeisiin.

Viikon pelidemo: Pic-Tac-Toe

Lapsille suunnatussa ristinollan variaatiossa kilpaillaan tietokonetta tai toista pelaajaa vastaan.

Television katselu on tärkeä osa lapsiperheen päivärutiineja

Kun kahvipöytäkeskusteluissa listataan syitä nykynuorison oletettuun turmeltuneisuuteen, televisio tulee yleensä mainituksi melko pian päihteiden ja unohtuneen tapakasvatuksen jälkeen.

Radiolinjalla ja Ilmatieteen laitoksella yhteinen paikannuskokeilu

Ilmatieteen laitos ja teleoperaattori Radiolinja ovat toteuttaneet teknologiakokeilun, jossa paikannustietoa hyödynnetään Ilmatieteen laitoksen sääpalveluiden hakemisessa.

James Bondin vauhtihirmuksi jälleen brittiauto?

Teollisuuspolitiikka tunkee lonkeronsa jopa filmiviihteen sisältöön. Brittiläinen ammattiyhdistysjohtaja vaatii nyt, että valkokankaan brittiagentin James Bondin alle on saatava kotimainen auto.

Hands-free-laitteisto saattaa pahentaa kännykän säteilyä?

Britannian kuluttajaliiton mukaan matkapuhelimen hands-free-laitteisto saattaa voimistaa kännykän säteilyä aivoihin.

Tasa-arvo tekee tuloaan EU-tieteeseen

EU:n tutkimuskomissaari Philippe Busquin uskoo tasa-arvoajattelun yltävän vähitellen myös eurooppalaiseen tiedepolitiikkaan.

EU:n tiedebudjetin tekevät miehet

EU-maat panostavat yhteisiin tutkimushankkeisiinsa kuudessa vuodessa lähes sata miljardia markkaa. Rahojen käyttöä suunnittelevat ja ohjaavat unionin omat virkamiehet ja tiede-elimet, käytännössä miehet. Vain joka kymmenes EU:n tutkimusosaston vakinaisista virkamiehistä on nainen.

Krakova etsii jumalan kasvoja

Krakovan kasvot ovat puolalaisittain poikkeavat. Kaupunkiin tulija kohtaa Etelä-Puolassa sijaitsevassa Krakovassa kuin toisen maan saapuessaan sinne Puolan pääkaupungista Varsovasta.

Trumpetin soittaja traagisessa tornissa

Trumpetin soittaja Jan Boron on Krakovan kulttuurielämän kenties tunnetuin työntekijä. Hänen työpaikkansa sijaitsee Pyhän Marian kirkon tornissa 54 metrin korkeudessa 237 portaan päässä. Boronin työpaikalta on huikea näköala kaupunkiin.

Kevään katu- ja siitepölyt kiusaavat taas allergisia

Allergikoille ja astmaatikoille kevät tietää hankaluuksia. Kadut ja tiet pölisevät, ilmassa leijuu siitepölyä, nenä vuotaa ja henkeä ahdistaa.

Siskonmakkarat kavahtaa syömishäiriöiden romantisointia

Omista syömishäiriöistään kertovan kirjan julkaissut Siskonmakkarat-naisryhmä kritisoi hoikkuuden ihannointia ja romantisointia. Kirjoittajien mielestä syömishäiriöt ovat sairauksia, joihin liittyy ahdistusta ja itseinhoa.

Ajan suunnassa lyhyesti

Viikon vitsit - Jokes

Pieni kevennys muuten niin ankeaan arkeen.

Sivun alkuun