Sisältö
Index
Pikauutiset
Pääkirjoitus
Politiikka
Talous
Ulkomaat
Kotimaa
Kolumnit
Ajassa
Ajanviete
Päivän sää
TV-ohjelmat
Arkisto
-------------

Viikon
äänestys


Haku Verkkouutisista:
Kotimaa


Evl. Jääsärö: Tulosajattelu keskeinen puolustusvoimien henkilöstöuudistuksessa

Vuosituhannen alku toi merkittävän uudistuksen puolustusvoimiin, kun uusi henkilöarviointi- ja urasuunnittelujärjestelmä otettiin käyttöön. Sen osa-alueita ovat ulkoinen soveltuvuusarviointi, sisäinen arviointi ja henkilöstön optimaalinen käyttö. Everstiluutnantti Matti Jääsärö Pääesikunnan henkilöstöosastolta painottaa modernien tietojärjestelmien merkitystä uudistuksissa.

Kevään otsonikato edellisiä vuosia voimakkaampi

Alkuvuonna 2000 otsonikato on ollut Ilmatieteen laitoksen mukaan merkittävästi kahta edellistä vuotta voimakkaampi. Tämä johtuu stratosfäärin kylmistä sääolosuhteista, jotka ovat suosineet Etelämantereen kaltaista otsonikatokemiaa.

Luontoon heitetyt roskat ovat eläimille tappavia ansoja

Hankien sulaminen paljastaa taas kerran kaiken sen roskan ja jätteen, mitä metsiin ja taajamiin on vuosien aikana kertynyt.

Tutkimus: Katujen ja teiden nimistönsuunnittelu retuperällä

Kuntaliiton ja Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen kunnille tekemä kysely paljastaa, että katujen ja teiden nimeäminen tehdään kunnissa huolimattomasti ja suunnittelemattomasti.

Talvirenkaat pois toukokuun alussa - Kuluttajavirastolta opas kesärenkaiden ostajalle

Tänä vuonna nastarenkaat on vaihdettava pois viimeistään 1. päivä toukokuuta. Tämän jälkeen nastarenkaita saa käyttää ainoastaan, jos keli sitä edellyttää.

Kansallinen toimintaohjelma lasten seksuaalisen hyväksikäytön ehkäisemiseksi

Suomi on sitoutunut Tukholmassa 1996 järjestetyssä maailmankongressissa laatimaan kansallisen toimintaohjelman lasten kaupallisen seksuaalisen hyväksikäytön ehkäisemiseksi. Noin parisataa maata käsittävästä joukosta on varsin harva vielä laatinut kansallisen ohjelmansa, joten Suomi on edelläkävijämaita kuten mm. Ruotsi ja Norja.

Päihteitä käyttäviä synnyttäjiä yhä enemmän

Ensi- ja turvakotien liiton toimitusjohtaja Marita Vannemaa vaatii, että maahamme saataisiin kattava järjestelmä päihteitä väärinkäyttävien synnyttäjien hoitamiseen, lähinnä kaivattaisiin koulutusta ja erikoistuneita hoitopaikkoja.

Satayksi patenttiratkaisua kouluongelmiin

Ongelmaoppilaista on julkaistu oma ohjekirjansa opettajille. Kun koulussa kiusataan, kun oppilas oppii hitaasti tai vanhemmat heittäytyvät hankaliksi, kirjasta Satayksi kouluongelmaa voi etsiä neuvoa kuin kodinkonemanuaalista ikään.

Pieni osa psyykkisistä häiriöistä kärsivistä lapsista saa hoitoa

Suuri osa psykiatrisen hoidon tarpeessa olevista lapsista jää kokonaan ilman hoitoa, jolloin lapsen ongelmat pitkittyvät.

Perheiden ongelmat liian vaikeita yhdelle auttajalle

Oulun läänissä lähdetään hakemaan uutta yhteistyökulttuuria sosiaali- ja terveydenhuollon palveluihin.

Naiset vielä aliedustettuina tieteen huipulla

EU-komission hiljattain julkaiseman vertailun mukaan Suomen professorikunta on naiseudessaan maailman huippua: vuonna 1998 jopa miltei joka viides professoreistamme oli nainen. Ohi ylsi vertailussa vain Turkki parilla prosenttiyksiköllä.

Akatemia kaavailee tiukkoja tasa-arvomääräyksiä

Suomen Akatemian tutkimusrahoitukseen valmistellaan paraikaa tasa-arvosuunnitelmaa, jolla pyritään tasaamaan sukupuolijakoa Akatemian kaikkien neljän tieteellisen toimikunnan aloilla.

Lehdistön rooli puhutti viestintäseminaarissa

Sananvapaudella on Suomessa useampikin uhka - ainakin jos tiistaisessa viestintäseminaarissa Helsingissä puhuneita alan ammattilaisia on uskominen.

Rakentamisessa varattava aikaa enemmän rakenteiden kuivumiselle

Suomalaisessa rakentamisessa pitäisi varata enemmän aikaa rakenteiden kuivumiselle ennen niiden pinnoittamista. Tämä käy ilmi asuntojen sisäilman ammoniakkiongelmaa selvittäneestä valtakunnallisesta tutkimuksesta.

Sivun alkuun