PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Haku Verkkouutisista
RSS
Ulkomaat 

Ruotsalaispoliisille lupa turbaaniin

IKK, 22.7.2003


Ilmeisesti jo ensi syksystä lähtien ruotsalaiset poliisit voivat pitää etnisen taustansa mukaista päähinettä. Poliisin virka-asu-uudistus mahdollistaa jatkossa poliisille niin huivin, hunnun kuin turbaaninkin käytön.

Etnistä syrjintää ehkäisevä asiamies (DO) on arvostellut Ruotsin poliisia siitä, että sen organisaatio on varautunut huonosti ottamaan vastaan henkilöitä eri kulttuureista ja eri alueilta. Asiamies on kiinnittänyt huomiota muun muassa vaikeuksiin, joita muista kulttuureista tulleet ovat kohdanneet etnisen taustansa mukaisen päähineen käytössä.

Ruotsin keskuspoliisin henkilöstöhallinnosta vastaava apulaisjohtaja Inger Mattson-Kasserud sanoo poliisin nyt valmistelevan uusia säännöksiä univormun käytöstä, vaikka kiistääkin, että uudistus pohjaisi DO:n esittämään arvosteluun.

- On tärkeätä osoittaa, että hyväksymme erilaiset etniset ja uskonnolliset taustat, Mattson-Kasserud, painottaa Aftonbladetissa.

Hänen arvionsa mukaan univormu-uudistusta koskeva muutos valmistuu syksyyn mennessä, jolloin se voidaan panna täytäntöön. Tuolloin Ruotsissa voi nähdä univormussa poliisin, jolla on päässään esimerkiksi huivi, huntu tai turbaani.

Tähänastiset tiukat säännöt univormun ulkoasusta ovat pohjanneet turvallisuussääntöihin. Varustus ja univormu eivät voi olla sellaisia, jotka esimerkiksi tarttuvat toiminnallisessa tilanteessa kiinni johonkin. Koska poliisi tietyissä tilanteissa käyttää myös kypärää, päähineiden on oltava sellaisia, että ne mahdollistavat kypärän käytön.

Lähde: Aftonbladet

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyMediakorttiPalautelomake