PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Haku Verkkouutisista
RSS
Talous 

Kauppakamari haluaa lisää asuntoja Helsingin seudulle

HJ, 29.5.2006


Nyt on aika laittaa Helsingin seudun asuntoasioihin vauhtia, sanoo varatoimitusjohtaja Jorma Nyrhilä Helsingin seudun kauppakamarista. Helsingin seudun pitäminen Suomen talousveturina edellyttäisi vuosittain 12 000 asunnon rakentamista.

Valmistuneiden asuntojen määrä supistui Helsingin seudulla viime vuonna noin 12 prosenttia noin 8 500 asuntoon. Vuosittain seudulla on valmistunut keskimäärin 10 000 asuntoa. Lisäksi kuntien välillä on tuotannossa suuria eroja.

- Tarvitsemme samanlaista koko seudun kattavaa näkemystä ja yhteistyötä, mitä on tehty liikenneasioissa jo vuosikausia. Seudulle muuttava työvoima ja nuoret tarvitsevat kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja, korostaa Nyrhilä.

Helsingin seudun kauppakamarin mukaan alueen talouskasvu vahvistui edelleen kuluvan vuoden alussa. Tuotanto kasvoi yli 5 prosenttia edellisvuodesta. Kasvu on ollut Helsingin seudulla selvästi nopeampaa kuin koko maassa. Sen sijaan vuosina 2002–2004 kasvu oli seudulla hitaampaa kuin muualla Suomessa.

- Helsingin seudun kasvu on ollut kuluvan vuoden alussa erittäin laajalla pohjalla, sillä sekä teollisuus että rakentaminen samoin kuin palvelut ovat vahvassa nousussa. Yritysten yhteenlaskettu liikevaihto kasvoi lähes 7 prosenttia edellisen vuoden vastaavasta neljänneksestä, Nyrhilä kertoo Helsingin seudun kauppakamarin tiedotteessa.

Työllisten määrä kasvoi Helsingin seudulla 1,8 prosenttia edellisvuodesta. Nyrhisen mukaan työpaikkojen määrä on Helsingin seudulla kasvanut pitkään enemmän kuin seudulla asuvien työllisten määrä.

- Käytännössä se tarkoittaa, että pendelöinti seudulle sen ulkopuolelta on kasvanut. Myös ulkomaisen vuokratyövoiman käyttö seudun yrityksissä on lisääntynyt, Nyrhilä selittää.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyMediakorttiPalautelomake