PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Haku Verkkouutisista
RSS
Politiikka 

Rakennusliitto uhkaa saarrolla ulkomaalaisopiskelijoiden työehtojen takia

IA, 3.8.2004


Itä-Euroopasta Suomeen rakennuksille kesätöihin värvättyjen opiskelijoiden palkka- ja työehdoista syntynyt kiista on johtanut saartouhan julistamiseen.

SAK:lainen Rakennusliitto kertoo julistavansa kolme suomalaista yritystä, S-Katto Oy:tä, Kymen Eristys-Ässät Oy:tä ja Eko-Expertit Oy:tä, koskevat valtakunnalliset saarrot voimaan tiistaista 10. elokuuta klo 7.00 alkaen, ellei näiden yritysten töissä olevien puolalaisten ja bulgarialaisten korkeakouluopiskelijoiden työehdoista päästä sitä ennen liittoa tyydyttävään tulokseen.

Rakennusliiton mukaan kesätöihin Suomeen 2000 euron kuukausipalkkalupauksin houkutellut opiskelijat joutuivat tänne saavuttuaan alipalkattuihin rakennustöihin työharjoittelijanimikkeellä, vaikka heistä kukaan ei edes ole rakennusalaa opiskelemassa ja työ oli normaalia rakennustyötä.

Luvatun 2000 euron sijaan heille maksettiin 510 euroa kuukaudessa miinus 100 euroa asunnosta. Päivittäiset matkakulut jäivät tämän lisäksi opiskelijoiden itsensä kontolle.

- Kun suomalainen rekrytointiyrityksen Finnega Oy:n yhteistyökumppanit opiskelijoiden kotimaissa ovat vielä veloittanut 600-1000 euroa kultakin matkanjärjestelyistä, ei kesätienesteistä voi puhua lainkaan, Rakennusliitto sanoo tiedotteessaan tiistaina.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyMediakorttiPalautelomake