PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Haku Verkkouutisista
RSS
Politiikka 

Kokoomusnuoret: Itse valtiaat hyllytettävä

IA, 5.3.2004


Kokoomuksen nuorten liitto vaatii Yleisradion TV1:ssä lauantaisin lähetettävän Itse valtiaat -ohjelman hyllyttämistä. Kokoomusnuoria kismittää, että kahdessa viime jaksossa ohjelma on keskittynyt etupäässä kokoomuksen ja sen puheenjohtaja Ville Itälän teilaamiseen.

Kokoomusnuoret katsovat, että puolueita ja poliitikkoja ei käsitellä ohjelamassa tasapuolisesti.

- Erkki Tuomioja (sd.), Paavo Lipponen (sd.) sekä Suvi-Anne Siimes (vas.) esitetään hyvin positiivisten luonteenpiirteiden kautta. Seppo Kääriäistäkin (kesk.) voisi Itse valtiaissa sanoa jopa symppikseksi. Kokoomuksen edustajista esiin nousevat taasen häärääminen ja alakuloisuus. Missä ovat Vihreän liiton edustajat? Pyritäänkö Itse valtiaiden kautta viestimään, että Vihreä liitto ei olisi puolue? Tehdäänkö kokoomuksen tulevasta puheenjohtajasta myös yhtä vähättelevä kuva kuin Ville Itälästä, kokoomusnuoret kyselevät.

- Itse Valtiaiden kautta monet lapset ja nuoret saavat ensikontaktinsa politiikkaan. Olen huolissani siitä kuvasta jonka nuoret tätä kautta politiikasta eli yhteisten asioiden hoitamisesta saavat. Ville Itälä ei varmasti ole koskaan eduskunnassa nukkunut ja silti häneltä tivataan miksi hän siellä nukkuu eikä tee töitään. Tällainen kuva on välittynyt vain ja ainoastaan Itse valtiaiden kautta, toteaa KNL:n puheenjohtaja Tuomas Nurmela.

Hän toteaa, että on hyvin mielenkiintoista, että "Itse valtiaiden tuotantotiimiin kuuluu tai on kuulunut politiikassa itsekin aktiivisesti toimivia sosialisteja".

Nurmelan mielestä Yleisradion pitäisi valtion omistamana ja yhteisin verovaroin rahoitettuna instanssina kantaa vastuunsa tasapuolisuudesta julkisessa palvelussaan.

- On halpahintaista piiloutua huumorin verhon taakse ja syyttää toisia tosikoiksi, mikäli huumoriksi verhoillun ohjelman taustalla piilevät käsikirjoittajien omat poliittiset ambitiot ja taustaryhmänsä edut, hän sanoo.

Kokoomusnuoret peräävät Yleisradion vastuuta poliittisesta viestinnästä ja vaativatkin Yleisradiota hyllyttämään Itse valtiaat -ohjelman.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyMediakorttiPalautelomake