PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Haku Verkkouutisista
RSS
Politiikka 

Vihreät: Vaaliuudistus auttaisi Itä-Suomen ehdokkaita

VERKKOTIE-IA, 9.5.2002


Vihreän liiton puoluesihteerin Ari Heikkisen mielestä vaalijärjestelmän muuttaminen olisi välttämätöntä, jotta vihreät saisivat kannatuksensa mukaisen määrän kansanedustajia. Heikkinen kertoi näkemyksistään Savon Sanomissa torstaina.

Nykyisessä eduskunnassa vihreillä on kansanedustajia vain Etelä-Suomesta, Varsinais-Suomesta, Hämeestä ja Oulusta.

Heikkinen kannatti oikeusministeri Johannes Koskisen (sd.) esitystä niin sanotuista vaaliyhtymistä.

- Jos esimerkiksi koko Itä-Suomi olisi yksi vaaliyhtymä, äänikynnys laskisi lähelle neljää prosenttia. Silloin vihreidenkään ääniä ei menisi niin paljon hukkaan, Heikkinen sanoi.

Hänen mukaansa nykyisellä kannatuksella se merkitsisi Pohjois-Savosta, Pohjois-Karjalasta ja Etelä-Savosta yhteensä vähintään kahta edustajaa.

Kuopion vihreät asettavat ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaansa kesäkuun alussa. Pohjois-Savon vihreät harkitsivat vaaliliittoja, mutta päätyivät lähtemään vaaleihin omana listanaan. Pohjois-Savon Vihreiden puheenjohtajan Seija Kortekallio-Lammen mukaan Pohjois-Savon vihreillä on tavoitteena saada yksi ehdokas läpi eduskuntaan ensi kevään vaaleissa.

Vihreä liitto on solminut Pohjois-Karjalassa vaaliliiton Keskustan kanssa ja Etelä-Savossa SDP:n ja Vasemmistoliiton kanssa.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyMediakorttiPalautelomake