PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Haku Verkkouutisista
RSS
Politiikka 

Kristillisdemokraatit päättivät Helsingissä:

Kohupappi Mika Ebeling ei kelpaa ehdokkaaksi

AULIS ANTTILA, 1.3.2002


Kristillisdemokraattien Helsingin piirihallitus on päättänyt eilen torstaina, että abortinvastaisilla kotisivuillaan kohua viime eduskuntavaaleissa herättänyt pastori Mika Ebeling ei pääse puolueen ehdokkaaksi Helsingissä.

Piirin päätös syntyi äänin 8-2. Piirihallituksen puheenjohtajan Jukka Launon mukaan päätös tehtiin siksi, että kristillisdemokraatit pyrkivät Helsingissä mahdollisimman monipuoliseen ehdokaslistaan.

- Olemme asettaneet tavoitteeksemme kansanedustajan paikan Helsingissä. Sitä silmällä pitäen haetaan parhaillaan ehdokkaita, Launo sanoo

Kristillisdemokraatit etsiskelevät piirihallituksen puheenjohtajan Jukka Launon mukaan Helsingissä myös vaaliliittokumppania varmistaakseen kansanedustajapaikkansa. Kristillisillä ei ole nyt kansanedustajaa Helsingin vaalipiiristä.

- Vaaliliitosta ei ole sovittu kenenkään kanssa vielä mitään, mutta monia keskusteluja on käyty. Olemme toiveikkaita, Launo sanoo.

Mika Ebelingin ehdokkuuden torjumisen syitä Jukka Launo ei suostu erittelemään. Samoin hän jättää vielä salaisuudeksi sen, keitä kristillisdemokraatit ehdokkaikseen kaavailevat. Useimmin on ykkösehdokkaaksi tarjottu nyt EU:n parlamentissa istuvaa Eija-Riitta Korholaa.

Eija-Riitta Korhola itse ei sano omasta ehdokkuudestaan vielä mitään - ei suuntaan eikä toiseen. Verkkouutiset ei tavoittanut Mika Ebelingiä kommenttia varten.

Todennäköisimmin Ebeling pyrkii nyt ehdokkaaksi Uudenmaan vaalipiiriin tultuaan torjutuksi Helsingissä.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyMediakorttiPalautelomake