PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Eurostudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Politiikka 

Zyskowicz pöyristynyt Braxin sensuurikoulutuksesta

SH, 31.10.2008


Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Ben Zyskowicz on pöyristynyt siitä, että oikeusministeriö alkaa kouluttaa kunnanvaltuustojen puheenjohtajia sensuroimaan sopimattomia tai lainvastaisia puheita sen vuoksi, että Perussuomalaiset menestyivät erityisen hyvin kunnallisvaaleissa.

– Oli pöyristyttävää, että oikeusministeri (Tuija) Brax (vihr.) meni kertomaan --, että nyt sen vuoksi, että Perussuomalaiset saivat niin moneen valtuustoon edustuksensa, on valtuustojen puheenjohtajia erityisesti lähdettävä kouluttamaan, minkälainen puhe on sallittua valtuuston kokouksessa ja minkälainen kiellettyä, Zyskowicz sanoo Verkkouutisten Nettistudiossa.

Zyskowiczin mielestä valtuustojen puheenjohtajille pitää antaa koulutusta kokoustekniikassa, yhdistys- ja kuntalainsäädännössä sekä lainsäädännössä siltä osin, mitä puheita ei voi pitää julkisesti. Asian kytkeminen Perussuomalaisten menestykseen kuitenkin kauhistuttaa Zyskowicziä.

Hänen mielestään Brax syyllistyy hätävarjelun liioitteluun ja Perussuomalaisten valtuutettujen leimaamiseen.

– Jos olisin Timo Soini, sanoisin, että kun Vihreätkin pärjäsivät, niin meinataanko nyt sitten kouluttaa valtuustojen puheenjohtajia siihen, että mitä siellä saa polttaa kuppilan puolella ja mitä ei saa polttaa tai miten pitää pukeutua tai ei pukeutua. En siis tätä lainkaan ehdota, vaan tarkoitan, että se olisi vähän samantasoista ennakoimista, Zyskowicz sanoo.

Katso Ben Zyskowiczin haastattelu Verkkouutisten Nettistudiosta:

Zyskowicz pöyristynyt Braxin sensuurikoulutuksesta (2,5 min.)

Koko haastattelu (13,5 min.)

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake