PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Haku Verkkouutisista
RSS
Kotimaa 

Ihmisoikeustuomioistuin: Suomi rikkoi ihmisoikeuksia

IA, 28.9.2001


Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen torstaina antaman tuomion mukaan Suomi on rikkonut Euroopan ihmisoikeussopimuksen 6 artiklan määräystä, joka koskee oikeutta oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin.

Valitus koski eläkelautakunnan ja vakuutusoikeuden tekemiä päätöksiä. Valituksen tehnyt henkilö valitti ihmisoikeustuomioistuimelle siitä, että eläkelautakunta ja vakuutusoikeus eivät olleet perustelleet päätöksiään.

Valittajan mukaan eläkelautakunta ja vakuutusoikeus hylkäsivät hänen hakemuksensa antamatta päätöksilleen kunnon perusteluja.

Ihmisoikeustuomioistuin totesi päätöksessään, että oikeudenkäynti eläkelautakunnassa ja vakuutusoikeudessa ei täyttänyt ihmisoikeussopimuksen 6 artiklan vaatimuksia oikeudenmukaisesta oikeudenkäynnistä. Valittajaa koskevia päätöksiä ei oltu perusteltu tarpeeksi.

Ihmisoikeustuomioistuin totesi Suomen valtion rikkoneen ihmisoikeussopimuksen 6 artiklaa ja velvoitti valtion maksamaan valittajalle vahingonkorvauksena 20 000 markkaa ja oikeudenkäyntikuluista 10 000 markkaa.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyMediakorttiPalautelomake