PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Haku Verkkouutisista
RSS
Kotimaa 

Puolustusvoimien räjähdevarastoinnissa puutteita

HJ, 14.7.2005


Puolustusvoimien räjähdevarastointi ei puolustusministeriön mukaan täytä enää kaikilta osiltaan voimassaolevia säädöksiä, ja varastoinnin turvallisuudessa saattaa esiintyä vakavia puutteita, kertoi Helsingin Sanomat torstaina.

Asiasta on puolustusministeriössä viime kuussa valmistunut muistio, joka on luovutettu puolustusministeri Seppo Kääriäiselle (kesk).

Kääriäinen on muistion perusteella käynnistänyt hankkeen, jossa kaksi selvitysmiestä tutkii puolustusvoimien räjähdevarastoinnin edellytykset ja turvallisuustilanteen. Selvitystyön on mukaan määrä valmistua joulukuun alkuun mennessä.

Ministeriön mukaan puutteita esiintyy etenkin varastosuojien rakenteissa, varastointitilojen hallinnassa, materiaalin kunnon seurannassa ja varastosuojien keskinäisissä etäisyyksissä.

- Vaikka puutteiden korjaamiselle on asetettu määräaikoja, eivät käytännön toimet näytä etenevän toivotulla tavalla, muistiossa todetaan Helsingin Sanomien mukaan.

Lisäksi muistiossa huomautetaan, että räjähteiden määräystenvastainen varastointi aiheuttaa turvallisuusriskin puolustusvoimille ja ympäröivälle yhteiskunnalle.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyMediakorttiPalautelomake