PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Haku Verkkouutisista
RSS
Kotimaa 

Puolustusvoimille uusia sairasautoja

IKK, 24.1.2005


Puolustusvoimat on hankkinut kymmenen uutta Mercedes Benz Geländewagen 270 –mallin perustason maastosairasautoa. Uusilla autoilla korvataan vanhempaa ambulanssikantaa, lähinnä 1990-luvulta käytössä olleita Volkswagen Syncroja.

Hankitut autot menevät yhdeksän eri puolilla maata toimivan joukko-osaston käyttöön. Kaupan arvo on noin miljoona euroa. Sairasautot toimittaa suomalainen Profile Vehicles Oy.

MB-maastosairasauto vastaa hoitotilaltaan pitkälti tavanomaista siviilisairasautoa. Sen varustukseen kuuluvat mm. ensihoitovälineet hengityksen turvaamiseen ja defibrillaattori-laitteet sydämen toiminnan elvyttämiseen. Sairasautossa on myös EKG- ja happisaturaatio-monitoroinnin mahdollisuus.

Auto on varustettu ilmastoinnilla, tuenta- ja paarivarustuksella sekä puolustusvoimien ja muiden viranomaisten viestiliikennevalmiudella. Autolla voidaan kuljettaa kaksi makaavaa ja kaksi istuvaa potilasta saattajineen.

MB G270 –ambulanssi on nelivetoinen ja varustettu 156-hevosvoimaisella turbodiesel-moottorilla. Se kulkee hankalassakin maastossa ja huonokuntoisilla ajourilla.

Uudet maastosairasautot menevät Helsingin Ilmatorjuntarykmentille, Hämeen Rykmentille, Kaartin Jääkärirykmentille, Panssariprikaatille, Pioneerirykmentille, Porin Prikaatille, Tykistöprikaatille, Viestirykmentille ja Lapin Ilmatorjuntarykmentille, joka saa kaksi autoa. Puolustusvoimilla on yhteensä noin sata sairasautoa.

Alustahankinnan on toteuttanut Puolustusvoimien Materiaalilaitoksen Esikunta ja korityön hankinnasta sekä varustamisesta on vastannut Lääkintävarikko Ilmajoelta.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyMediakorttiPalautelomake