PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Haku Verkkouutisista
RSS
Kotimaa 

Lääkintäkoulu Sotilaslääketieteen keskuksen mukana Lahteen

PP, 26.11.2004


Hämeen Rykmenttiin kuuluva Lääkintäkoulu ja aliupseerikoulun lääkintähuoltolinja liitetään Sotilaslääketieteen Keskukseen, joka perustetaan vuoden 2006 alusta Lahteen. Osa toiminnoista sijoitetaan Helsinkiin ja Kirkkonummelle.

Sotilaslääketieteen Keskuksen hallinto, lääketieteellisen tutkimustyön yksikkö sekä palveluskelpoisuusyksikkö sijoitetaan Lahdessa Päijät-Hämeen keskussairaalan yhteyteen, joka myös tuottaa osan palveluista.

Puolustusvoimat on solmimassa vastaavat strategiset kumppanuudet myös 14 muun sairaanhoitopiirin kanssa varusmiesten erikoislääkäripalvelujen tuottamisesta. Myös lääkkeiden ja tavanomaisten sairaalatarvikkeiden logistiikka neuvotellaan kumppanin kanssa.

Lääkintäkoulutusta on tarkoitus voimakkaasti tehostaa ydinalueilla ja keskittää Lääkintäkouluun niin palkatun terveydenhuoltohenkilöstön kuin varusmiestenkin osalta.

Ilmailulääketieteen keskus sekä suojelulääketieteen ja ympäristöterveyden yksikkö sijoitetaan Helsinkiin. Laivastolääketieteen yksikkö sijoitetaan Kirkkonummelle. Se tekee yhteistyötä Suomenlahden Meripuolustusalueen kanssa.

Sotilaslääketieteen Keskuksen perustamisen yhteydessä erikoissairaanhoito Keskussotilassairaalassa Helsingissä loppuu ensi vuoden loppuun mennessä. Samalla loppuu myös Sotilasapteekin apteekkitoiminta. Keskussotilassairaalalta jäävä materiaali muun muassa kierrätetään muille joukko-osastoille, myydään puolustusvoimien myymälöissä tai henkilökunnalle. Museaalisesti arvokas materiaali päätyy Lääkintämuseoon.

Puolustusministeriö päätti Sotilaslääketieteen Keskuksen perustamisesta Lahteen viime tammikuussa. Viime vuoden lokakuun lopulla raporttinsa jättänyt selvitysmies, johtaja Jarmo Karpakka ehdotti ensisijaiseksi Kenttälääkinnän ja Sotilaslääketieteen Keskuksen (KSK) sijaintivaihtoehdoksi Tampereen yliopistollista sairaalaa (TAYS) ja sen yhteydessä toimiva FinnMediä.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyMediakorttiPalautelomake