PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Haku Verkkouutisista
RSS
Kotimaa 

Paviaanien kohtalo kiihdyttää

PP, 10.10.2004


Eläinten viikolla tullut uutinen Korkeasaaren paviaanien lopettamisesta on kiihdyttänyt mieliä ja käynnistänyt kampanjointia paviaanien puolesta.

Näyttävimmin paviaanien puolesta on ryhtynyt kampanjoimaan helsinkiläinen mainostoimisto Bob, joka sunnuntain Helsingin Sanomien kokosivun ilmoituksessa lupaa työpaikan paviaanien pelastajalle. Etsinnässä on projektipäällikkö, jonka ainoana tehtävänä on yrittää löytää menestyksekäs pelastusoperaatio ja siihen taloudellinen ratkaisu.

Helsingin eläinsuojeluyhdistys otti perjantaina kantaa paviaanien puolesta. Se pitää eettisesti arveluttavana ja kestämättömänä sitä, että eläimet vain lopetetaan, kun niille ei tilaa löydy ja myöhemmin hankitaan uudet eläimet vanhojen sijaan.

Yhdistys vetoaa Korkeasaareen ja Helsingin kaupungin johtoon, että nämä vielä kerran selvittäisivät kaikki mahdollisuudet sijoittaa eläimet, tässä tapauksessa paviaanit, rakennustöiden ajaksi tilapäisiin, mutta asianmukaisiin tiloihin.

Eläinsuojeluyhdistyksen sivuilla mielipiteet käyvät puolesta ja vastaan.
– Jalallanikaan en Korkeasaareen astu, jos paviaanit lopetetaan, todetaan yhdessä viestissä.

Toinen kirjoittaja viittaa paviaanien olosuhteisiin ja on sitä mieltä, että luopumispäätös olisi pitänyt tehdä jo vuosia sitten.

Ilta-Sanomien verkkokeskustelussa puolestaan ihmetellään laajasti kuinka Korkeasaari voi lopettaa "vetonaulansa" ja "mukavimmat eläimensä". Eri keskustelupalstoilla kehotetaan myös lähettämään viestejä muun muassa Korkeasaareen ja Helsingin päättäjille.

Paviaanien puolesta on perustettu myös ProPaviaani –nettisivusto, jolla kehotetaan toimiin paviaanien pelastamiseksi. Sunnuntaina avatun sivun taustalla kerrotaan olevan "Paviaanien ystävät".

Korkeasaaren Leijonalinna, jossa paviaanit asuvat, ei enää kesä paviaanien kulutusta ja rakennus aiotaan peruskorjata. Kunnostuksen on arvioitu kestävän 2-3 vuotta, minkä jälkeen sinne hankitaan japaninmakakeja.

Vaippapaviaaneille ei eläintarhan intendentin Leif Blomqvistin mukaan ole jatkossa muuta vaatimukset täyttävää tilaa, eikä niitä voida sijoittaa muihin eläintarhoihin, joten ne täytyy "nukuttaa".

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyMediakorttiPalautelomake