PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Haku Verkkouutisista
RSS
Kotimaa 

Turvatekniikan keskus varoittaa vedenkeittimestä

IKK, 12.7.2001


Turvatekniikan keskus kehottaa palovaarallisen Palazzo NS60 vedenkeittimen haltijoita olemaan käyttämättä keitintä ja hävittämään sen.

Ellos Postimyynti Oy tarjosi tammikuussa Palazzo NS60 vedenkeitintä nopeille tilaajilleen lahjahintaan 9,90 mk. Kymmeniä tuhansia keittimiä ehdittiin toimittaa ennen kuin huomattiin niiden rakenteessa puutteita, jotka saattavat aiheuttaa palovaaran.

Tietoon on tullut monta tapausta, jossa keitin on alkanut sulaa. Ruotsissa on ollut ainakin yksi tapaus, jossa keitin oli aiheuttaa huoneistopalon.

Ellos lähetti kesäkuun lopulla kaikille keittimen ostaneille varoituskirjeen, jossa pyydettiin heti poistamaan keitin käytöstä. Näinä päivinä asiakkaat ovat saaneet toisen kirjeen, jossa neuvotaan miten keittimen hävitys tulee tehdä ja miten Ellos korvaa asiakkailleen sen menetyksen.

Ennen keittimen vaarallisuuden tietoon tuloa jotkut sen hankkineista ovat luopuneet siitä, esimerkiksi myyneet kirpputorilla tai lahjoittaneet arpajaisvoitoksi. Näitä keittimen käyttäjiä ei Elloksen asiakaskirjeillä tavoiteta.

Turvatekniikan keskus kehottaa palovaarallisen Palazzo NS60 vedenkeittimen haltijoita olemaan käyttämättä keitintä ja hävittämään sen joko viemällä sähkö- ja elektroniikkaromun erilliskeräykseen tai sekajätteen mukana, roskapussin tai vastaavan sisällä.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyMediakorttiPalautelomake