PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Haku Verkkouutisista
RSS
Kotimaa 

Pysähdy ajoissa -kampanja palkittiin

IKK, 25.4.2003


Liikenneturvan vuoden 2002 tiedotuspalkinto on myönnetty Pysähdy ajoissa -kampanjan aloitteentekijöille. Kampanja sai alkunsa Helsingissä tapahtuneen lapsen yliajon jälkeen.

Palkitsemisen perusteluissa pidetään Pysähdy ajoissa -kampanjaa rohkaisevana esimerkkinä ruohojuuritasolta lähteneen toiminnan voimasta ja vaikuttavuudesta.

Ryhmä vanhempia järjesti spontaanin mielenosoituksen Helsingissä tapahtuneen lapsen yliajon jälkeen. Tästä kasvoi maanlaajuinen kampanja liikennevalojen noudattamisen ja paremman liikennekäyttäytymisen puolesta.

Palkitsemalla kampanjan aloitteentekijät Liikenneturvan tiedotusalan neuvottelukunta haluaa osoittaa arvostusta heidän teolleen.
- Se sai laajat kansalaispiirit ja poikkeuksellisesti myös elinkeinoelämän aktivoitumaan lapsen liikkumisen turvaamiseksi liikenteessä sekä autoilijoiden käyttäytymisen parantamiseksi etenkin liikennevaloissa, perusteluissa mainitaan.

Kampanjan ansiosta liikenneturvallisuuskeskustelua käytiin julkisuudessa epätavallisen pitkään ja vilkkaasti. Liikenneturvallisuusasioita käsiteltiin laajasti niin lehdissä, radiossa kuin televisiossakin. Ajaminen päin punaista vähentyi kampanjan aikana.

Liikenneturva jakaa tiedotuspalkinnon vuosittain viestinnälliselle teolle tai tapahtumalle, jolla katsotaan olleen erityistä merkitystä liikenneturvallisuuden edistämisessä. Palkinnosta päättää tiedotusalan neuvottelukunta, joka on Liikenneturvan neuvoa antava elin viestintäasioissa.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyMediakorttiPalautelomake