PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Haku Verkkouutisista
RSS
Kotimaa 

Kauhavan valorakettien tutkinta etenee

IA, 28.10.2002


Valoraketteja Kauhavalla Hawk-harjoitushävittäjiä kohti ampuneita henkilöitä ei ole vielä tavoitettu, mutta poliisin tutkinta asiassa jatkuu.

Tutkimuksissa on käynyt ilmi, että tiistai-iltana kohti laskeutuvaa Hawk-konetta ammuttu raketti on tullut kiitotien eteläpuoliselta alueelta niin, että aiemmin laukaisupaikaksi arvioitu paikka onkin ilmeisesti raketin maahantulokohta. Raketin jäämät ovat poliisin tutkinnassa.

Keskiviikkoinen vihreä raketti on puolestaan ammuttu selvästi aiemmin arvioitua kauempaa eli läheltä Kortesjärveä, eikä sillä todennäköisesti ole yhteyttä tiistai-illan tapahtumaan.

Poliisi ja puolustusvoimat pitävät tiistai-illan tapahtumaa edelleen erittäin vakavana lentoturvallisuutta vaarantavana tekijänä. Mahdolliset vastaavanlaiset teot pyritään estämään ennalta ja tarvittaessa selvittämään kaikin käytettävissä olevin keinoin.

Tapahtumien vuoksi on vartiointiin liittyvää ohjeistusta tarkennettu. Lentotoimintaan osallistuva henkilöstö on ohjeistettu mahdollisten vastaavanlaisten tapahtumien varalle. Ilmasotakoulu jatkaa yölentokoulutusta suunnitellusti.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyMediakorttiPalautelomake