PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Kotimaa 

Nuoret pitävät työelämää pelottavana paikkana

SH, 18.3.2009


Suomalaiset nuoret arvostavat työtä ja pitävät työelämää tärkeänä elämänalueena, mutta puolet heistä tuntee pelkoa työelämää kohtaan. Nuoria huolestuttaa oman työpaikan löytyminen ja työssä jaksaminen. Nuoret ovat huolissaan myös arvomaailman kovenemisesta.

Taloudellisen Tiedotustoimiston Nuorten arvot ja elämä -tutkimukseen vastanneista nuorista yli puolet pelkää, ettei löydä töitä tulevaisuudessa.

Peräti 56 prosenttia naisista ja 45 prosenttia miehistä on huolissaan omasta jaksamisestaan työelämässä. Naisista 46 prosenttia pitää työelämää "pelottavana paikkana". Heistä puolet pelkää voivansa saada potkut tulevaisuuden työpaikastaan. Jopa 76 prosenttia nuorista on huolissaan arvomaailman kovenemisesta.

Suomen uskotaan selviävän taantumasta hyvin

Nuorista 77 prosenttia näkee Suomen tulevaisuuden valoisana. Peräti 85 prosenttia uskoo Suomen selviävän talouden taantumasta hyvin. Median antamaa kuvaa Suomen taloudellisesta tilanteesta pitää liian synkkänä 70 prosenttia vastaajista.

Vastaajista 69 prosenttia sanoo, ettei kiristynyt taloudellinen tilanne ole vaikuttanut heidän elämäänsä. Siitä huolimatta kolmasosa nuorista on rajoittanut kuluttamistaan.

Taloudellisen Tiedotustoimiston Nuorten arvot ja elämä -tutkimukseen vastasi 1080 15-21-vuotiasta nuorta. Tutkimuksessa selvitettiin, miten lamauutisointi on vaikuttanut nuorten tulevaisuudenuskoon.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake