PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Kotimaa 

Espoossa tyttöjä ahdistellut on nuori poika

IKK, 17.3.2009


Espoon poliisin väkivaltayksikkö on saanut omien tutkimustensa kautta selvitettyä, että viime vuoden lopulla Espoon Kilon alueella nuorten tyttöjen ahdisteluun syyllistynyt on Kilon alueella asuva 13-vuotias poika.

Poliisi on joulukuusta lähtien tutkinut Kilon alueella tapahtuneita alaikäisiin tyttöihin kohdistuneita ahdistelutapauksia. Tutkittavana on ollut yhteensä kuusi tapausta, joissa nuori mies on häiritsevästi lähestynyt yksin liikkeellä olleita nuoria tyttöjä.

Ainakin yhdessä tapauksessa ahdistelija oli käynyt fyysisesti kiinni asianomistajaan. Ahdistelija ei kuitenkaan ole käyttäytynyt tilanteissa aggressiivisesti.

Ahdistelun kohteeksi joutuneet tytöt ovat olleet iältään 8-15 -vuotiaita. Tapauksia on niiden luonteen vuoksi tutkittu lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä tai niiden yrityksinä. Ahdistelut ovat tapahtuneet pääosin päiväsaikaan.

Asianomistajien kertomusten perusteella on poliisilla ollut syytä epäillä, että ahdistelija on ollut kaikissa tapauksissa yksi ja sama henkilö.

Poliisi on kuullut poikaa epäiltynä rikollisiin tekoihin ja hän on myöntänyt tapahtumat. Poika ei ole osannut kertoa mitään erityistä syytä teoilleen.

Koska tekijä on alle 15-vuotias, eihän hän ole rikosoikeudellisesti vastuussa teoistaan. Asia onkin saatettu sosiaaliviranomaisten tietoon.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake