PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Kotimaa 

Rajamerkin ympärihiihto työllisti kolmen maan viranomaisia

PP, 17.3.2009


Kolme saksalaishiihtäjää työllisti Norjan, Venäjän ja Suomen rajaviranomaisia Muotkavaaran kolmen valtakunnan rajamerkin alueella. Uskalias kolmikko syyllistyi lievään valtakunnanrajarikokseen.

Kolmikko oli hiihdellyt Suomen, Norjan ja Venäjän alueilla kolmen valtakunnan rajamerkin ympäristössä. Norjan viranomaiset ilmoittivat asiasta suomalaisviranomaisille 15.3. Norjan viranomaiset olivat ottaneet kiinni Norjan puolelta kaksi saksalaisista hiihtäjää. Yksi saksalaisista oli siirtynyt Suomen alueelle.

Lapin rajavartiosto totesi kolmen henkilön hiihtojäljet rajamerkillä A/117 Suomesta Venäjälle ja takaisin Suomeen. Henkilöt olivat käyneet noin 20 metrin syvyydessä Venäjän puolella ja palanneet takaisin Suomeen. Kyseessä oli sama kolmikko.

Lapin rajavartioston partio tavoitti Suomen puolelle palanneen kolmannen saksalaisen henkilön Muotkavaaran läheisyydestä illalla. Norjalaiset rajaviranomaiset saattoivat Norjassa kiinniotetut kaksi Saksan kansalaista rajalle ja Suomeen Muotkavaarassa iltayöstä. Norjan poliisi oli suorittanut tutkinnan ja määrännyt heille seuraamukset.

Kolmikko syyllistyi lievään valtionrajarikokseen, myönsi teot ja sai myös Suomesta rangaistusvaatimukset asiassa. Tapahtumasta järjestettiin vielä Suomen ja Venäjän rajaviranomaisten välinen yhteinen tutkimus

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake