PääkirjoitusPolitiikkaKotimaaUlkomaatTalousTiedeKolumnitAjassaSisältö
Nettistudio
Haku Verkkouutisista
RSS
Kotimaa 

Liikenneturva vaatii keskikaiteita teille:

Kuorma-auto osallisena joka kolmannessa liikennekuolemassa

PP, 16.3.2009


Liikenneturva haluaisi lisätä keskikaiteita teille kohtaamisonnettomuuksien vähentämiseksi. Järjestö muistuttaa, että raskaan liikenteen onnettomuuksissa liikennekuolemat eivät ole vähentyneet muiden liikennekuoleminen tahdissa.

Liikenneturvan mielestä keskikaiteilla varustettujen tieosuuksien rakentamista on syytä nopeuttaa. Suuri osa raskaan liikenteen vakavista onnettomuuksista on sellaisia, joissa vastaan tuleva ajoneuvo siirtyy odottamatta raskaan ajoneuvon eteen.

Keskikaiteet ovat merkittävä rakenteellinen keino vähentää nokkakolareita. Onnettomuustutkintakeskus korosti viiden vuoden takaisen Konginkankaan onnettomuuden selonteossa, että keskikaideinvestoinnit saataisiin takaisin jo pelkästään säästöinä onnettomuuksien kustannuksissa.

Konginkankaalla menehtyi 19.3.2004 raskaan ajoneuvoyhdistelmän ja linja-auton yhteentörmäyksessä 23 ihmistä. Suuronnettomuuden jälkeen raskaan liikenteen liikenneturvallisuutta on pyritty parantamaan monin tavoin.

Raskaan liikenteen onnettomuuksissa kuolleiden määrä ei kuitenkaan ole vähentynyt samassa määrin kuin liikennekuolemat yleensä.

Vuoden 2008 ennakkotietojen mukaan kuorma-auto oli osallisena 94 kuolemaan johtaneessa onnettomuudessa. Näissä onnettomuuksissa menehtyi 105 henkeä. Vuoden 2008 liikennekuolemista 30,7 prosentissa oli osallisena kuorma-auto. Osuus on korkeampi kuin kertaakaan 15 vuoteen.

Copyright Verkkouutiset - ISSN 1458-4441Suomen Kansallisverkko OyToimitusPalautelomake